Ne visas prekes Taivane pavyktų parduoti: įvardijo, kurios turi didžiausią potencialą

Daugiausia galimybių įsitvirtinti Taivane turi elektronikos, lazerių, fotonikos, elektros įrangos gamintojai, sako Lietuvos inžinerijos ir technologijų pramonės asociacijos (LINPRA) vadovas.

Daugiausia galimybių įsitvirtinti Taivane turi elektronikos, lazerių, fotonikos, elektros įrangos gamintojai.<br>Martin Lindstrom/unsplash.com nuotr.
Daugiausia galimybių įsitvirtinti Taivane turi elektronikos, lazerių, fotonikos, elektros įrangos gamintojai.<br>Martin Lindstrom/unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-01 10:13

Dariaus Lasionio teigimu, kitų gamintojų galimybės yra ribotos, nes Taivanas yra aukšto technologinio išsivystymo šalis ir prekėms kelia aukštus reikalavimus.

„Tam tikri Lietuvos verslai, ypač inžinerijos, pramonės tam tikri sektoriai turi galimybių gaminti ir parduoti savo produktus į Taivaną. Tačiau reikia nepamiršti, kad Taivanas – tai aukšto technologinio lygio šalis. Vadinasi, mes turime ir parduoti tokius produktus, kurie atitiktų jų pramonės poreikius“, – penktadienį nacionaliniam transliuotojui LRT teigė D. Lasionis.

„Kitų gaminių pardavimo galimybės yra ribotos“, – pridūrė jis.

Agentūra „Investuok Lietuvoje“ šią savaitę pranešė, kad Taivanas netrukus įgyvendins pirmąjį investicijų projektą Lietuvoje.

Taivaniečių atstovybės Lietuvoje vadovas Ericas Huangas sakęs, kad Taivanas žada pateikti strateginių pasiūlymų Lietuvos puslaidininkių pramonei.

Taivano atstovai jau yra lankęsi daiktų interneto prietaisų gamintojos „Teltonika“ gamykloje, Fizinių ir technologijos mokslų centro lazerinių technologijų klasteryje, lazerių gamybos įmonėse „Ekspla“, „Light Conversion“, „Eksma“.

Taivano atstovai šių metų pradžioje pranešė, kad pasiūlys 1 mlrd. JAV dolerių paskolų fondą bendriems Lietuvos bei kitų šalių ir Taivano verslo projektams, be to, žadama įsteigti 200 mln. JAV dolerių fondą, skirtą investicijoms į Lietuvos, Čekijos ir Slovakijos pramonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio