Kaliningrado gubernatorius ragina uždrausti prekių judėjimą tarp Rusijos ir Baltijos šalių

Kaliningrado srities gubernatorius pirmadienį pasiūlė visiškai uždrausti prekių judėjimą tarp trijų Baltijos šalių ir Rusijos, reaguojant į Lietuvos įvestą kai kurių jos prekių „blokadą“ į Kaliningradą, skelbia agentūra „Reuters“.

Kaliningradas.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Kaliningradas.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2022, 1:29 PM

„Kaip atsakomąją priemonę siūlome visiškai uždrausti prekių judėjimą, taip pat ir tranzitu (per Rusiją – BNS) iš trečiųjų šalių, tarp trijų Baltijos valstybių ir Rusijos“, – sakė gubernatorius Antonas Alichanovas.

Jis pridūrė, kad toks draudimas nebūtų taikomas prekių gabenimui į Kaliningrado sritį ar iš jos.

Nuo sekmadienio, pasibaigus penktojo Europos Sąjungos (ES) sankcijų Rusijai paketo pereinamajam laikotarpiui, tranzitu per Lietuvą į Kaliningradą draudžiama gabenti rusiškos kilmės cementą, alkoholį ir kitus produktus.

Birželio 17-ąją įsigaliojo draudimas per ES teritoriją gabenti rusišką plieną ir juoduosius metalus, nuo rugpjūčio 10-osios nebebus galima vežti anglies ir kito kietojo iškastinio kuro, o nuo gruodžio 5 dienos – rusiškos naftos ir jos produktų.

Rusija paskelbė, kad tai priešiški ir vienašališki Lietuvos veiksmai bei Kaliningrado blokada. Lietuva tai neigia, Rusijos informaciją vadina propaganda ir primena, kad tranzitui taikomos ES sankcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.