Nusprendė, kad dėl vienos priežasties per Lietuvą tranzitiniais traukiniais galės važiuoti daugiau rusų

Iš Rusijos į Kaliningrado sritį ir atgal tranzitiniais traukiniais galės vykti daugiau Rusijos piliečių, pirmadienį pranešė portalas delfi.lt. Įsakymą pasirašė ir jį priėmė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Anot Užsienio reikalų ministerijos (URM), toks sprendimas priimtas dėl besikeičiančios COVID-19 pandemijos situacijos.

Iš Rusijos į Kaliningrado sritį ir atgal tranzitiniais traukiniais galės vykti daugiau Rusijos piliečių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Iš Rusijos į Kaliningrado sritį ir atgal tranzitiniais traukiniais galės vykti daugiau Rusijos piliečių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2022, 10:26 AM

Skelbiama, kad pasirašytas, atnaujintas įsakymas dėl specialiosios tranzito schemos vykdymo tranzitiniais traukiniais nepaprastosios padėties laikotarpiu įsigalios jau nuo rugpjūčio 1 dienos. Tai reiškia, kad viename tranzitiniame traukinyje, vykstančio iš Rusijos į Kaliningradą ar atgal, galės keliauti daugiausia 300 Rusijos piliečių, kurie turi leidimus. Šiuo metu keliauti gali 250 žmonių.

„Reaguojant į nuolat kitusią pandeminę situaciją, nuolat nežymiai kito ir didžiausias leistinas keleivių skaičius tranzitiniuose traukiniuose. Pasibaigus dėl pandemijos įvestam nepaprastosios padėties režimui, buvo priimtas sprendimas grįžti prie anksčiau jau galiojusio maksimalaus leistino keleivių skaičiaus – 300 žmonių viename traukinio sąstate. Tai nereikalauja papildomų finansinių, techninių ar žmogiškųjų pajėgumų“, – atsakyme nurodė ministerija.

Akcentuojama, kad iki pandemijos keleivių skaičius tranzitiniuose traukiniuose nebuvo ribojamas.

„Iš tiesų, tiek ikipandeminiu laikotarpiu, tiek ir dabar Rusijos Federacijos piliečių (keleivių) skaičius tranzitiniuose traukiniuose svyruoja priklausomai nuo sezono: mažiausias yra vasario ir rugsėjo mėnesiais, didžiausias – vasaros mėnesiais, taip pat gruodžio – sausio mėnesiais bei gegužės pradžioje“, – rašoma portalui delfi.lt pateiktame ministerijos atsakyme.

Anot URM, maksimalų keleivių skaičių viename traukinyje lemia ir jo talpa, kuri esą taip pat ribojama.

„Šiuo metu, galiojant nepaprastosios padėties režimui, Lietuvos geležinkeliai yra apriboję vieno keleivinio tranzitinio traukinio sąstato dydį iki 9 vagonų (įskaitant pašto)“, – pažymėjo ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.