G. Nausėda užtrikrino: Lietuva dujų žiemą nepristigs

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Lietuva žiemą gamtinių dujų nepristigs, jų tiekimą užtikrina Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalas.

G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G.Nausėda sako, kad Lietuva žiemą gamtinių dujų nepristigs.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
G.Nausėda sako, kad Lietuva žiemą gamtinių dujų nepristigs.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 30, 2022, 3:06 PM

„Tikrai būsime, tikrai „Independence“ yra nepaprastai svarbus mūsų energetinės nepriklausomybės elementas“, – šeštadienį radijo stočiai „Laluna“ sakė šalies vadovas, paklaustas, ar Lietuva bus užsitikrinusi dujų šaltajam sezonui.

„Padarėme labai teisingus ir, svarbiausia, savalaikius sprendimus, užsitikrindami nepriklausomybę nuo Rusijos energetinių išteklių“, – pridūrė jis.

Lietuva birželio pabaigoje įstatymu uždraudė į šalį importuoti rusiškas gamtines dujas, išskyrus jų tranzitą į Kaliningrado sritį. Rusiškų dujų importas į Lietuvą nutrauktas nuo balandžio.

Tuo metu Rusijos energetikos milžinė „Gazprom“ trečiadienį smarkiai sumažino dujų tiekimą Europai dujotiekiu „Nord Stream“, kuriuo dabar tiekiamas dujų kiekis atitinka tik maždaug 20 proc. jo pajėgumo.

Europos Sąjungos (ES) valstybės kaltina Rusiją mažinant dujų tiekimą keršijant už Vakarų sankcijas, kurios Maskvai buvo paskelbtos dėl invazijos į Ukrainą.

„Gazprom“ savo ruožtu aiškina, kad tiekimą teko sumažinti, nes dėl „variklio techninės būklės“ reikėjo sustabdyti vieną iš dviejų tebeveikiančių dujotiekio dujų pumpavimo turbinų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.