„Ignitis“ kimba į atlapus „Perlas Energija“: skleidžiamas melas

Nepriklausomas elektros tiekėjas „Perlas Energija“ apie nepriklausomą elektros tiekėją „Ignitis“ viešojoje erdvėje skleidžia klaidinančius teiginius, tikina pastarasis.

Ignitis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ignitis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-09 15:53

„Perlas Energija“ teigia, kad „Ignitis“ yra subsidijuojama mokesčių mokėtojų pinigais, kas yra iš esmės visiška netiesa. Priminsime, kad siekiant sumažinti energijos išlaidas visiems elektros energiją vartojantiems gyventojams, nepriklausomai nuo to, kokį elektros energijos tiekėją jie yra pasirinkę, skiriamas valstybės dalinis kompensavimas, siekiantis iki 9 ct/kWh. Šią kompensaciją gauna ir „Perlas Energija“ klientai.

Norime paneigti „Perlas Energija“ teiginius, kad „Ignitis“ „gavo 300 mln. eurų paramą“ iš valstybės.

Valstybės kompensacija buvo skirta buitiniams vartotojams, siekiant akumuliuoti visuomeninio tiekimo klientų įsiskolinimą visuomeniniam tiekėjui dėl į tarifą neįtrauktiems elektros energijos įsigijimo kainų skirtumams, susidariusiems nuo 2018 m., padengti – tai yra, dėl visuomeninio tiekimo reguliavimo ypatumų.

Kitu atveju visuomeninio tiekimo elektros energiją vartoję klientai, nepriklausomai nuo to, kokį tiekėją būtų pasirinkę, būtų turėję šią skolą susimokėti patys iki 2027 m. gruodžio 31 d. Taigi, tai yra Vyriausybės pagalbos vartotojams sumažinti energijos išlaidų naštą programos dalis, skirta tiesiogiai gyventojams.

Apskritai, iš viešų komentarų matome, kad „Perlas Energija“ painioja reguliuojamai visuomeninio tiekimo veiklai taikomą reguliavimą su nepriklausomo tiekimo veikla, kurioje visiems tiekėjams taikomas tas pats reguliavimas ir veiklos principai“, – komentuoja „Ignitis“ Ryšių su visuomene vadovas Artūras Ketlerius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.