V. Juraitis: „Perlas Energija“ neketina parduoti turto

Energetikos rinkos reguliuotojui trečiadienį paprašius prokurorų ginti viešąjį interesą dėl nepriklausomos elektros tiekėjos „Perlas Energija“ vienašališkai keičiamų sutarčių su klientais sąlygų, taip pat laikinai areštuoti įmonės turtą, įmonės vadovas sako, kad bendrovė neturi planų parduoti turtą.

Vilius Juraitis.<br>Redakcijos archyvo nuotr.
Vilius Juraitis.<br>Redakcijos archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2022, 7:34 PM

„Mūsų nuomone, turtą reikėtų vertinti tada, jeigu mes jį turėtume planų parduoti. Šiuo metu mes neturime planų parduoti jokio turto“, – BNS trečiadienio vakarą teigė Vilius Juraitis.

Jis teigė negalintis atsakyti, kokios vertės dabar yra bendrovės turtas.

„Šiuo metu koks yra turtas, mes negalime atsakyti. Didžiausią turto dalį sudaro finansiniai sandoriai, kurių šiuo metu mes nebandėme įsivertinti, nes dalykas, su kuriuo dabar mes kovojame – tai, kad mūsų draudiminės priemonės tiesiog nebeveikia“, – BNS sakė V. Juraitis.

Jis patvirtino, jog bendrovė keliose užsienio šalyse turi finansinius apsidraudimus (angl. hedging), tačiau kur konkrečiai, neatskleidė.

„Tai yra labai jautri informacija. Kadangi rinkoje nesame vienintelis žaidėjas, tokios informacijos teikti viešai mes nenorėtume“, – teigė „Perlas Energijos“ vadovas.

BNS žiniomis, tokių instrumentų įmonė turi Suomijoje.

Jo teigimu, „Perlas Energijos“ rugpjūčio mėnesio nuostolis gali viršyti 1,2 mln. eurų.

„Ką bandome padaryti, tai sustabdyti nuostolio generavimą, kuris rugpjūčio mėnesį gali viršyti 1,2 milijono eurų“, – teigė V. Juraitis.

V. Juraitis teigė jokių signalų iš pareigūnų nesulaukęs, o apie Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) kreipimąsi į prokurorus sakė sužinojęs iš žiniasklaidos.

„Vertiname kaip keistą žingsnį. Prieš tai pats VERT išsakė nuomonę, kad mūsų veiksmai buvo neteisėti. Vėliau po tos nuomonės kreipėsi į Vartotojų teisių apsaugos tarnybą, kuri pasakė, kad atliks tyrimą iki rugsėjo 1-os. Iš jų paklausimus mes jau gavome, ruošėme visus dokumentus ir staiga (...) pasakoma, jog bus kreiptasi į Generalinę prokuratūrą. Su visomis institucijomis ketiname bendradarbiauti“, – kalbėjo V. Juraitis.

VERT trečiadienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama inicijuoti viešojo intereso gynimo procesą dėl „Perlas Energijos“ veiksmų vienašališkai keičiant sutarčių sąlygas. Energetikos rinkos reguliuotojas taip pat prašo prokurorų taikyti laikinąsias apsaugos priemones apribojant „Perlas Energijos“ turtą.

„Perlas Energija“ praėjusį penktadienį paskelbė nutraukianti sutartis su beveik 180 tūkst. fiksuotos kainos planus pasirinkusių klientų ir siūlo jiems arba pirkti elektrą biržos kaina, arba pasirinkti kitą tiekėją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.