Toliau brangstant dujoms, Vokietija įveda dujų mokestį, bet mažina PVM

Vokietijos federalinė vyriausybė nori laikinai įvesti mažesnį pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą gamtinėms dujoms, taip siekiant atsverti sparčiai augančias kainas, ketvirtadienį Berlyne pareiškė kancleris Olafas Scholzas.

Dujos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dujos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2022, 3:19 PM

Pasak jo, PVM gamtinėms dujoms bus sumažintas nuo 19 iki 7 proc.

Taip siekiama padėti vartotojams, kai anksčiau šią savaitę buvo įvestas dujų mokestis, padidėjus kainoms, nes dėl karo įmonės priverstos ieškoti alternatyvų nebrangioms rusiškoms dujoms, nuo kurių Vokietija iki šiol buvo smarkiai priklausoma.

Berlynas neseniai leido dujų importuotojams nuo spalio mėnesio taikyti papildomą mokestį ir taip dalį padidėjusių sąnaudų perkelti vartotojams.

Tada visi dujų vartotojai, tiek privatūs asmenys, tiek įmonės, turės papildomai mokėti apie 2,4 cento už kilovatvalandę. Šiam papildomam mokesčiui taip pat bus taikomas PVM.

Ketvirtadienį O. Scholzo pristatyta mokestinė priemonė turėtų būti taikoma dujų mokesčio galiojimo laikotarpiu, kuris numatytas iki 2024 metų kovo pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.