Dalis „Ignitis“ klientų sulaukė netikėto laiško – sutartys bus nutrauktos

Dalis „Ignitis“ verslo klientų sulaukė laiškų, kuriuose teigiama, kad dėl išaugusių elektros energijos kainų, savikainos kaštų, rizikų bei ateities rinkos prognozių įmonė nebegali tęsti sutarties esamomis sąlygomis.

„Ignitis“.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Ignitis“.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Ignitis“.<br>E.Laužadžio/jp.lt nuotr.
„Ignitis“.<br>E.Laužadžio/jp.lt nuotr.
„Ignitis“ atstovė patikino, kad laikydamiesi „sutartyje numatytų terminų ir sąlygų“, klientai buvo informuoti ir ieškoma bendrų sprendimų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Ignitis“ atstovė patikino, kad laikydamiesi „sutartyje numatytų terminų ir sąlygų“, klientai buvo informuoti ir ieškoma bendrų sprendimų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 19, 2022, 4:28 PM, atnaujinta Aug 19, 2022, 5:09 PM

Apie tai penktadienį pranešė naujienų portalas delfi.lt.

„Laikydamiesi nustatytų terminų, informuojame apie neterminuotos sutarties nutraukimą nuo 2022 metų spalio 1 dienos“, – rašoma laiške.

„Ignitis“ ryšių su visuomene projektų vadovė Laura Beganskienė paaiškino, kad tai aktualu tik turintiems neterminuotuos biržinės kainodaros kontraktus.

„Fiksuota dedamoji nebepadengia su elektros kainos dydžiu tiesiogiai susijusių elektros balansavimo išlaidų“, – paaiškino priežastį ji.

Pasak L.Beganskienės, šių sutarčių sąlygos ir verslo klientui, ir tiekėjui iš anksto įspėjus leidžia koreguoti sąlygas arba, jei kuri nors pusė nesutinka, jas nutraukti.

Teigiama, kad su verslo klientais sudaryti neterminuoti biržinės kainodaros kontraktai pasirašyti, kai elektros energijos kaina siekė apie 50 eurų už megavatvalandę. 

Palyginimui, trečiadienį elektros biržos kaina Lietuvoje siekė 823 eurus, ketvirtadienį – 571, penktadienį – 515, o šeštadienį sieks 393 eurus.

ELTA primena, kad antras didžiausias nepriklausomas elektros tiekėjas „Perlas Energija“ jau rugpjūčio pradžioje pranešė, kad itin aukštų kainų biržoje yra priverstas atsisakyti fiksuotos kainos planų ir visus klientus perkelti į planą „Birža“. Ketvirtadienį tiekėjas paskelbė, kad ketina nutraukti veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.