Rusijos „Sberbank“ priverstas trauktis iš kaimyninės Kazachstano rinkos

Į Vakarų sankcijų spaustuvus dėl karo Ukrainoje patekęs, nuo tarptautinės atsiskaitymų sistemos SWIFT atjungtas didžiausias Rusijos komercinis bankas „Sberbank“ priverstas trauktis iš kaimyninės Kazachstano rinkos.

„Sberbank“<br>123rf nuotr.
„Sberbank“<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-23 15:02

Rusijos žiniasklaida skelbia, jog „Sberbank“ pasirašė sutartį dėl jo antrinio banko Kazachstane pardavimo šios šalies nacionaliniam holdingui „Baiterek“.

„Sberbank“ paaiškina, jog sandoris, kurį tikimasi užbaigti per kuo trumpesnį laiką, leis šiam bankui Kazachstane visiškai atnaujinti veiklą. Sandorio vertė neatskleidžiama.

„Sberbank“ nusprendė pasitraukti iš Kazachstano rinkos, atsižvelgdamas į dabartinę geopolitinę situaciją ir veikdamas antrinio banko Kazachstane klientų interesais. Pastarasis yra sukaupęs pakankamą likvidumą, turi aukštos kokybės paskolų portfelį ir yra vienas pagrindinių Kazachstano finansų rinkos dalyvių“, – teigiama Rusijos „Sberbank“ pranešime.

„Priimdamas sprendimą dėl šio banko įsigijimo „Baiterek“ įvertino didelę jo svarbą šalies finansų sistemai“, – cituojamas Kazachstano nacionalinio holdingo pranešimas.

Europos Sąjungos šalys šeštuoju sankcijų Rusijai paketu įšaldė Bendrijoje esantį valstybės kontroliuojamo „Sberbank“ turtą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.