Nuomos kainos tokios, kad net studentams verčiau būstą pirkti

Specialistų vertinimai rodo, kad šiuo metu finansiškai naudingiau yra studentui tinkamą būstą įsigyti imant paskolą, o ne nuomotis. Kaunas – vienas iš daugiausiai studentų kasmet sulaukiančių Lietuvos miestų. Šiame mieste modeliuojant situaciją, kuomet naujo, nedidelio būsto kaina yra apie 90 tūkst. eurų, o paskolos laikotarpis – 30 metų, mėnesio įmoka gaunasi vidutiniškai maždaug 280 eurų.

Kaune buto nuoma kainuotų nuo 400 eurų, priklausomai nuo būsto vietos ir dydžio.<br>P.Mantauto nuotr.
Kaune buto nuoma kainuotų nuo 400 eurų, priklausomai nuo būsto vietos ir dydžio.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2022, 4:15 PM

Skaičiuojant 1,2 tūkst. eurų pajamas vienam žmogui didžiausia galima mėnesio įmoka apie 480 eurų.

Pasak NT brokerės Rūtos Barros, Kaune vykdančios tiek būstų pardavimą, tiek nuomą, šiuo metu tokio buto nuoma mėnesiui šiame mieste mėnesiui kainuotų nuo 400 eurų, priklausomai nuo būsto vietos ir dydžio.

„Atsižvelgiant į šios dienos būsto nuomos tendencijas, kai keli metai iš eilės būsto nuomos kainos kyla ir pasiūla mažėja, privalumą teikčiau būsto įsigijimui. Netgi jei pasibaigus studijoms būstas nėra reikalingas, jis visada gali būti kaip investicija nuomai ir vėliau gali būti išnuomotas“, – sakė R.Barros.

„Įsigijus nedidelį, taip vadinamą pusantro kambario naujos statybos būstą, po 4–6 m. galima tikėtis pakilusios jo vertės. Be to, toks butas gali būti tinkamas ir pirmaisiais nedidelės jaunos šeimos gyvenimo metais. Dažnai pirmiesiems gyventojams išsikrausčius, butas perleidžiamas ar išnuomojamas kitiems studijuoti atvykusiems šeimos nariams, giminaičiams.

Arba, susiklosčius tam tikroms aplinkybėms, toks butas gali būti tinkamas ir vienišam senjorui gyventi. Tokio būsto įsigijimas tėvams yra gera investicija, o vaikams – saugi savarankiško gyvenimo pradžia“, – nuosavybės privalumus vardijo NT plėtojimo bendrovės „Centromera“ direktoriaus pavaduotoja Vaida Šidlauskienė.

Pusantro kambario butais yra vadinami vieno kambario 33–35 kv. m. butai su atskira erdve miegamajam ar darbo iš namų zonai bei vientisa virtuvės–svetainės zona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.