Klaipėdos gimnazijai likus be maitinimo, savivaldybė valgyklas ketina nuomoti už eurą

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijai likus be maitinimo paslaugas teikiančios įmonės, uostamiesčio savivaldybė ugdymo įstaigų valgyklas planuoja nuomoti už vieną eurą per mėnesį.

Valgykla.<br>E.Laužadžio asociatyvi nuotr.
Valgykla.<br>E.Laužadžio asociatyvi nuotr.
Klaipėda.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Klaipėda.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Jurgita Andriejauskaitė

Sep 11, 2022, 2:02 PM

Vienas prisistatyti nenorėjęs gimnazijos moksleivės tėvas BNS informavo, jog šiuo metu įstaigoje neteikiamas maitinimas.

Kaip BNS nurodė savivaldybė, klausimas sprendžiamas skubos tvarka.

Artimiausiame tarybos posėdyje uostamiesčio politikai turėtų patvirtinti tvarką, pagal kurią patalpų nuomos kaina nuomojant turtą maitinimo organizavimo paslaugai būtų simbolinė – vienas euras per mėnesį.

Kaip nurodoma tarybos sprendimo projekte, Klaipėdos miesto savivaldybės administracija gavo Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos raštą, kuriame nurodoma, kad gimnazija susiduria su problema dėl maitinimo organizavimo paslaugos pirkimo.

Įmonės neteikia siūlymų dėl didelių finansinių kaštų: nuomos mokesčio už patalpas, komunalinių mokesčių ir nepakankamo valgančiųjų skaičius. Su panašia problema gali susidurti ir kitos savivaldybės bendrojo ugdymo įstaigos, rašoma projekte, tad siūloma nustatyti simbolinę nuomos kainą.

Įmonė dirbti atsisakė

„Ąžuolyno“ gimnazijos direktorės teigimu, 2022 m. birželio mėn. pasibaigė gimnazijos sutartis su maitinimo paslaugas teikusia įmone „Eglėja“. Paskelbus konkursą, dalyvavo tik viena įmonė, bet rugpjūčio viduryje ji atsisakė teikti maitinimo paslaugas, BNS informavo savivaldybė.

Dirbti atsisakiusi įmonė nurodė, jog gimnazijos valgykloje nėra įrangos, nes ją turėjo ankstesni maitintojai, taip pat yra tik du nemokamai maitinami mokiniai, brangi patalpų nuoma, brangsta šildymas, elektra ir kitos paslaugos.

„Dėl šios priežasties buvo kreiptasi į Klaipėdos m. savivaldybės administracijos direktorių, jo pavedimu skubos tvarka yra paruoštas Klaipėdos savivaldybės tarybos sprendimo projektas, kad patalpų nuomos kaina būtų simbolinė – 1 euras“, – pranešė savivaldybė.

Anot jos, įsiteisėjus šiam tarybos sprendimui, dėl maitinimo paslaugos teikimo bus skelbiamas naujas konkursas. Tikimasi, kad naujų viešųjų pirkimų metu pavyks nupirkti maitinimo paslaugą Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje.

Kol įvyks procedūros, pasak savivaldybės, derinamasi su šalia esančiomis mokyklomis, Sendvario progimnazija, „Aitvaro“ gimnazija, dėl galimybės organizuoti maitinimą šių mokyklų valgyklose „Ąžuolyno“ gimnazijos mokiniams, tinkamai pakoregavus pamokų ir pertraukų laiką.

Pasak gimnazijos vadovų, šiuo laikotarpiu mokinių prašoma atsinešti savo maisto.

Valgykla visada atidaryta, joje galima mikrobangų krosnelėje pasišildyti maistą, klasių kuratorių kabinetuose yra virduliai, mokiniai gali kartu išsivirti arbatos. Dalis mokinių ilgųjų pertraukų metu eina valgyti į šalia gimnazijos esančią kepyklėlę“, – informavo savivaldybė.

Maitintojai nebenori dirbti

Anot savivaldybės, Klaipėdos mieste yra 33 bendrojo ugdymo mokyklos, iš jų keturios maitinimą organizuoja pačios.

Kitose mokyklose maitinimą organizuoja privatūs maitinimo organizatoriai – iš viso aštuonios įmonės.

„Visose kitose mokyklose nuo rugsėjo 1 dienos mokiniai maitinami ir kol kas problemų nėra, tačiau verslininkai prognozuoja, kad sutarčių netęs, konkursuose nedalyvaus dėl didelių energetinių išteklių kainų, didelių reikalavimų mokinių maitinimui, šis verslas nenaudingas“, – informavo savivaldybė.

Siekiant sumažinti finansinius kaštus maitinimo organizatoriams, sprendimo projekte taip pat siūloma nustatyti, kad moksleivių atostogų metu būtų galima sustabdyti nuomos sutartį, kas leistų maitinimo organizatoriams nemokėti komunalinių mokesčių už patalpas.

Klaipėdos taryba posėdžiaus rugsėjo 15 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.