Yra teorinė galimybė vetuoti biudžetą, tačiau prezidentas veikiausiai to nesiims

Vyriausybei neatsižvelgus į Prezidentūros siūlymus kitų metų valstybės biudžetui, šalies vadovo vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis sako, kad prezidentas veikiausiai nevetuotų tokio biudžeto įstatymo, nors galimybę pasinaudoti veto teise ir turi. Anot patarėjo, tokie Daukanto aikštės veiksmai įneštų pernelyg daug sumaišties ir chaoso.

G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2022, 8:57 AM

„Yra tokia teisė, kadangi biudžetas lygiai taip pat yra įstatymas kaip ir visi kiti svarstomi klausimai Seime. Tačiau turime suprasti, kad vetuoti biudžetą yra labai išimtinis atvejis, kurio Lietuvos istorijoje nėra buvę ir, drįsčiau abejoti, ar kada nors bus, nes visi suprantame – jeigu prezidentas vetuotų įstatymą, tai gali sukelti tam tikrą suirutę, nes tada valstybė, jeigu liktų be biudžeto, gyventų pagal kitus normatyvus. Tai stabilumo valstybei neduotų“, – ketvirtadienį LRT radijui kalbėjo P.Mačiulis.

Vis dėlto, siekiant užtikrinti, kad prezidento siūlymai dėl fiksuoto elektros tarifo, vaiko pinigų, neapmokestinamojo pajamų dydžio ir minimalios mėnesio algos didinimo būtų išgirsti, P.Mačiulio teigimu, G.Nausėda imasi aktyvių veiksmų ir jungiasi į diskusijas su parlamentarais.

„Čia irgi turime suprasti, kad teorinė galimybė vetuoti biudžetą yra, tačiau dabar prezidentas yra aktyvus dalyvis, svarstant įvairius pagalbos paketus, įsijungs svarstant ir konkrečias biudžeto nuostatas. Prezidento įsitikinimu, reikia diskutuoti dabar, o ne tada, kai yra raudona linija – vetuoti ar nevetuoti“, – patikino prezidento patarėjas, pridurdamas, jog prezidentas yra ekonomistas, „todėl jam šitos temos yra tikrai suprantamos ir jis savo nuomonę šiais klausimais reiškia“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.