Lietuvos bankas dėl sankcijų priežiūros pažeidimų „Perlas Finance“ skyrė 40 tūkst. eurų baudą

Lietuvos bankas nustatė, kad elektroninių pinigų įstaiga UAB „Perlas Finance“ pažeidė Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymą, ir už tai LB Finansų rinkos priežiūros komiteto sprendimu įmonei skirta bauda, skelbiama penktadienį išplatintame pranešime.

Pinigai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pinigai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2022, 3:42 PM

Anot LB, bendrovė neužtikrino vidaus politikos ir vidaus kontrolės procedūrų, susijusių su tarptautinių finansinių sankcijų ir ribojamųjų priemonių įgyvendinimu.

Už tai Lietuvos bankas skyrė UAB „Perlas Finance“ 40 tūkst. Eur baudą ir nurodė iki 2022 m. spalio 21 d. pašalinti nustatytus teisės aktų pažeidimus, o iki lapkričio 30 d. pateikti audito įmonės išvadą, kuri patvirtintų, kad nustatyti pažeidimai yra pašalinti, įdiegtos tinkamos ir veiksmingos priemonės tarptautinėms sankcijoms įgyvendinti.

Pritarta UAB „Victory Funds“ steigiamų bendrovių įstatams

Lietuvos bankas, atsižvelgęs į UAB „Victory Funds“ prašymą ir pateiktą informaciją, pritarė šios valdymo įmonės steigiamų uždarojo tipo informuotiesiems investuotojams skirtų investicinių bendrovių UAB Victory Development Central ir UAB Victory Development Venture įstatams.

Pripažino suderintomis Nasdaq Baltic narystės taisykles

Atsižvelgęs į AB Nasdaq Vilnius prašymą, Lietuvos bankas pripažino suderintais AB Nasdaq Vilnius pateiktus Nasdaq Baltic narystės taisyklių (angl. Nasdaq Baltic Member Rules) pakeitimus ir papildymus. Jais siekiama šias taisykles suderinti su Šiaurės šalių reguliuojamų rinkų operatorių taisyklėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.