Vakarai ir naktys Palangoje nebebus tokie šviesūs – taupydami išjungs kas antrą šviestuvą, kabins mažiau kalėdinių lempučių

Pabrangus elektros energijai Palanga ims taupyti – daugelyje gatvių nuo šiol bus įjungtas tik kas antras šviestuvas, kalėdinių lempučių taip pat bus mažiau.

Pabrangus elektros energijai Palanga ims taupyti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pabrangus elektros energijai Palanga ims taupyti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pabrangus elektros energijai Palanga ims taupyti.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Pabrangus elektros energijai Palanga ims taupyti.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Š.Vaitkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Š.Vaitkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 29, 2022, 9:55 AM, atnaujinta Sep 29, 2022, 11:38 AM

Be to, kadangi dviračių sezonas jau baigėsi, nuo vidurnakčio apšvietimas dviračių takuose bus visiškai išjungtas.

Miestas šiek tiek mažiau spindės ir kalėdiniu laikotarpiu.

„Įvertinę tai, kad Vytauto gatvės medžius puošiančios girliandos dėl senų ir netaupių kaitrinių lempučių suvartoja pusę kalėdiniam apšvietimui skirtų lėšų, apsisprendėme šiais metais jų atsisakyti. Kitos miesto gatvės bei viešosios erdvės kalėdinėmis dekoracijomis bus papuoštos, kaip ir praėjusiais metais“, – feisbuke pranešė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Visgi jis įspėjo, kad apšvietimas nesikeis daugiabučių kiemuose, prie ugdymo įstaigų, pėsčiųjų perėjų, taip pat prie pagrindinių miesto objektų: įvažiavimo į Palangą, J. Basanavičiaus gatvės, jūros tilto, didžiosios dalies Vytauto gatvės.

„Be taupymo turime nepamiršti ir saugumo“, – feisbuke rašė meras.

Jis teigė suprantantis, kad sprendimas mažinti apšvietimą mieste gali atrodyti nepatrauklus, tačiau šiuo metu jis racionaliausias, leisiantis sutaupyti apie 40 proc. miesto apšvietimui reikalingų lėšų, iki metų pabaigos – apie 60 tūkst. eurų.

„Elektros kainoms šuoliais kopiant į rekordines aukštumas, esame priversti ieškoti būdų, kaip mieste taupyti elektros energiją. Tai labai svarbu, kadangi lėšos, kurias iš Palangos miesto biudžeto skiriame kurorto gatvių apšvietimui, yra mūsų visų, o tai reiškia – kiekvieno iš jūsų.

Deja, šiandienė situacija nedžiugina – elektros energijos kaina smogė labai skaudžiai. Per visus 2021 m. miestui apšviesti išleista 213 tūkst. eurų, o šiais metais vien per 8 mėnesius – jau 169 tūkst. eurų. Vien už rugpjūtį sumokėta 42 tūkst. eurų.

Jei situacija nesikeis, iki metų pabaigos miestui apšviesti reikės dar apie 160 tūkst. eurų, o tai reiškia – maždaug 100 tūkst. eurų daugiau, nei buvo numatyta formuojant biudžetą. Liūdna ir neramu, tačiau šiuo metu kitos išeities, išskyrus taupymą, nematome“, – aiškino Š.Vaitkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.