Aiškina, kad nuotėkis dujotiekyje „Družba“ greičiausiai buvo atsitiktinis

Nuotėkis, dėl kurio buvo uždaryta dalis naftotiekio „Družba“, jungiančio Rusiją ir Vokietiją, greičiausiai buvo atsitiktinis, pranešė Lenkijos naftotiekių operatorė PERN.

Nuotėkis, dėl kurio buvo uždaryta dalis naftotiekio „Družba“, jungiančio Rusiją ir Vokietiją, greičiausiai buvo atsitiktinis, pranešė Lenkijos naftotiekių operatorė PERN.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Nuotėkis, dėl kurio buvo uždaryta dalis naftotiekio „Družba“, jungiančio Rusiją ir Vokietiją, greičiausiai buvo atsitiktinis, pranešė Lenkijos naftotiekių operatorė PERN.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-13 15:22

„Remiantis preliminariais patikrinimais ir dujotiekio deformacijos duomenimis, šiuo metu, regis, jokia trečioji šalis nesusijusi su incidentu“, – sakoma PERN pareiškime, paskelbtame trečiadienio vakarą.

„Visgi dar vyksta išsamūs patikrinimai, siekiant nustatyti incidento priežastį ir suremontuoti dujotiekį bei užtikrinti, kad tiekimas būtų atnaujintas kuo greičiau“, – sakoma pranešime.

Nuotėkis naftotiekyje „Družba“ įvyko antradienį, už 180 kilometrų į vakarus nuo Varšuvos.

Rugsėjo pabaigoje buvo aptikti nuotėkiai keturiose dujotiekių „Nord Stream“, jungiančių Rusiją ir Europą, vietose.

Šie dujotiekiai yra geopolitinės įtampos centre, Rusijai ėmus mažinti dujų tiekimą Europai, kaip įtariama, keršijant už Vakarų sankcijas, paskelbtas Maskvai dėl jos invazijos į Ukrainą.

Naftotiekiu „Družba“ daugiausia aprūpinamos dvi naftos perdirbimo gamyklos Šveto ir Spergau vietovėse Vokietijoje.

Jis pradėtas statyti 7-ajame dešimtmetyje, o nafta iš Uralo į Europą pumpuojama per dvi pagrindines atšakas, einančias per Baltarusiją ir Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.