„Revolut“ įkūrėjas Nikolajus Storonskis atsisakė Rusijos pilietybės

Milijardierius Nikolajus Storonskis, finansinių technologijų startuolio „Revolut“ įkūrėjas, atsisakė Rusijos pilietybės. „Nickas – Jungtinės Karalystės pilietis“, – perdavė „Revolut“ atstovas spaudai.

„Revolut“ nuotr.
„Revolut“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-31 13:37, atnaujinta 2022-10-31 13:39

Tai jau ketvirtas buvęs ir esamas „Forbes“ reitingo verslininkas, kuris pastaraisiais mėnesiais atsisakė Rusijos paso. N.Storonskis 2022 m. pakliuvo į Rusijos TOP 20-uką – jo turtas vertinamas 7,1 mlrd. dolerių.

Anksčiau, kad N.Storonskis atsisakė Rusijos paso, rašė britų dienraštis „The Telegraph“.

„Revolut“ atstovas spaudai priminė, kad verslininko pozicija dėl Rusijos karo Ukrainoje gerai žinoma: „Jis ir toliau tvirtai ragina nedelsiant nutraukti karo veiksmus“.

Prasidėjus karui, „Revolut“ pasiūlė pagalbą darbuotojams Ukrainoje persikeliant į saugesnę vietą, taip pat uždarė biurus Rusijoje, pasiūlė pagalbą persikeliant ir Rusijos darbuotojams.

Spalio 19 d. Ukraina anksčiau įvedė sankcijas N.Storonskio tėvui, „Gazprom Promgaz“ generaliniam direktoriui Nikolajui Storonskiui vyresniajam. Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos teigimu, N.Storonskis vyresnysis „yra atsakingas už materialinę ir finansinę paramą veiksmams, kenkiantiems Ukrainos teritoriniam vientisumui, suverenitetui ir nepriklausomybei arba keliantiems grėsmę tokiems veiksmams“.

„Revolut“ atstovas spaudai „Forbes“ komentare pabrėžė, kad N.Storonskis atsisakė Rusijos paso dar prieš įvedant sankcijas jo tėvui.

N.Storonskis jaunesnysis kilęs iš Dolgoprudno netoli Maskvos, yra baigęs Maskvos fizikos ir technikos institutą. 2015 m. kartu su ukrainiečiu Vladu Jacenka įkūrė startuolį „Revolut“.

„Revolut“ vis dar laukia sprendimo dėl paraiškos gauti banko licenciją Jungtinėje Karalystėje, kurią pateikė 2021 m. sausį. Gegužę „Bloomberg“ rašė, kad „Revolut“ kriptovaliutų prekybos paslauga, taip pat N.Storonskio ryšiai su Rusija kelia susirūpinimą Jungtinės Karalystės valdžios institucijoms.

„Revolut“ vadovas yra jau ketvirtasis verslininkas iš buvusių ir esamų „Forbes“ reitinge, kuris pastaraisiais mėnesiais atsisakė Rusijos paso. Anksčiau spalį tą padarė milijardierius Jurijus Milneris, rugsėjį – Jerevane gimęs verslininkas Rubenas Vardanianas, birželį – investicijų bendrovės „Freedom Finance“ įkūrėjas Timūras Turlovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų