Lenkija su Pietų Korėja pasirašė susitarimą dėl atominės elektrinės statybos

Lenkija pirmadienį pasirašė su Pietų Korėja ketinimų susitarimą dėl atominės elektrinės statybos netoli Lodzės pagal korėjiečių kompanijos „Korea Electric Power Corporation“ sukurtą suslėgto vandens branduolinio reaktoriaus APR-1400 technologiją, skelbia Lenkijos radijas.

Lenkija pirmadienį pasirašė su Pietų Korėja ketinimų susitarimą dėl atominės elektrinės statybos netoli Lodzės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lenkija pirmadienį pasirašė su Pietų Korėja ketinimų susitarimą dėl atominės elektrinės statybos netoli Lodzės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2022, 4:43 PM

Dokumentą Seule pasirašė Lenkijos valstybės turto ministerija, Pietų Korėjos prekybos, pramonės ir energetikos ministerija, Lenkijos energetikos bendrovės „ZE PAK“ ir PGE, korėjiečių „Korea Hydro & Nuclear Power“ (KHNP).

Lenkijos delegacijai vadovaujantis vicepremjeras, valstybės turto ministras Jacekas Sasinas pabrėžė, kad šalies bendradarbiavimas su Pietų Korėja yra strateginio pobūdžio – ne tik energetikos srityje.

„Korėjos, kaip Lenkijos partnerės, pasirinkimas yra savaime suprantamas. Šiandien Korėja yra pasirengusi greitai tiekti mums ginklus, kad sustiprintų mūsų karinį potencialą“, – sakė J. Sasinas.

Kaip jau buvo skelbta, praėjusį penktadienį Lenkijos vyriausybė pranešė pasirinkusi JAV branduolinės energetikos kompaniją „Westinghouse“ statyti pirmąją AE Lenkijoje, o oficialus sprendimas dėl to bus priimtas per šio trečiadienio ministrų kabineto posėdį.

Pagal Lenkijos valdžios planus, pirmoji šalyje AE turėtų pradėti veikti 2033 metais Chočeve, prie Baltijos jūros.

Lenkijai siekiant sustiprinti savo energetinį saugumą tvyrant įtampai su Rusija, branduolinės energijos projektai turėtų užtikrinti, kad Lenkijos namų ūkiai daugiau nei pusę amžiaus būtų aprūpinti švaria energija už stabilią kainą, kaip tai numatyta Lenkijos energetikos politikoje laikotarpiui iki 2040-ųjų ir Lenkijos branduolinės energetikos programoje.

Pagal pastarąjį programą šalyje iki 2043-ųjų turi būti pastatytos dvi AE, pažymi visuomeninis transliuotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.