„Nord Stream 1“ operatorė: sunaikinta dujotiekio 250 m atkarpa

Dujotiekio „Nord Stream 1“ operatorė „Nord Stream AG“, atlikusi tyrimą dėl rugsėjo pabaigoje dujotiekį iš rikiuotės išvedusių sprogimų, trečiadienį pranešė, kad yra sunaikinta „Nord Stream 1“ maždaug 250 m ilgio atkarpa.

„Nord Stream 1“ operatorė: sunaikinta dujotiekio 250 m atkarpa.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
„Nord Stream 1“ operatorė: sunaikinta dujotiekio 250 m atkarpa.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-02 20:44

Prie „Nord Stream 1“ Baltijos „jūros dugne maždaug 248 m atstumu vienas nuo kito aptikti 3–5 m gylio krateriai“, sakoma operatorės pareiškime.

„Dujotiekio atkarpa tarp šių kraterių sunaikinta“, – nurodoma jame.

Rugsėjo pabaigoje netoli Danijos Bornholmo salos buvo aptikti keturi nuotėkiai trijose iš keturių Rusijos eksporto dujotiekių gijų. Keli Skandinavijos šalių seisminiai institutai kiek anksčiau šioje vietovėje užfiksavo tai, kas, „labai tikėtina“, buvo sprogimai. Per incidentą buvo smarkiai pažeistos abi „Nord Stream 1“ gijos ir viena iš dviejų „Nord Stream 2“ gijų.

Du nuotėkiai įvyko Danijos išskirtinėje ekonominėje zonoje, o kiti du – Švedijos išskirtinėje ekonominėje zonoje, nors ir tarptautiniuose vandenyse.

Švedijos pareigūnai spalio pradžioje paskelbė atlikę nuotėkių vietos patikrinimą ir sakė, kad jis sustiprino įtarimus dėl sabotažo.

„Nord Stream AG“ atliko savo patikrinimą ir trečiadienį paskelbė, kad „toliau analizuos“ incidento vietoje surinktus duomenis.

Rusiją su Vokietija jungiantys dujotiekiai „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ atsidūrė geopolitinės įtampos centre, Rusijai nutraukus dujų tiekimą Europai, kaip įtariama, keršijant už Vakarų sankcijas dėl Maskvos invazijos į Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.