Prokuratūra pateikė verdiktą dėl „Perlas Energija“: nemano, kad veiklą sustabdė tyčia, bet abejonių kelia kai kas kita

Generalinė prokuratūra atsisakė taikyti viešojo intereso gynimo priemones dėl nepriklausomos elektros tiekėjos „Perlas Energija“ ir elektros rinkos liberalizavimo, kaip to prašė Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT).

Generalinė prokuratūra atsisakė taikyti viešojo intereso gynimo priemones dėl nepriklausomos elektros tiekėjos „Perlas Energija“ ir elektros rinkos liberalizavimo.<br>T.Bauro nuotr.
Generalinė prokuratūra atsisakė taikyti viešojo intereso gynimo priemones dėl nepriklausomos elektros tiekėjos „Perlas Energija“ ir elektros rinkos liberalizavimo.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2022, 5:49 PM

Anot prokuratūros, „Perlas Energijos“ veiksmai pradedant nepriklausomo elektros tiekimo veiklą bei ją sustabdžius neprieštaravo reikalavimams, reglamentuojantiems elektros rinkos dalyvių veiklą.

„Viešojo intereso gynimo institutas negali būti suprantamas kaip prokuroro pareiga apginti kiekvieno asmens individualius interesus, kilusius iš jo sutartinių santykių, nepriklausomai nuo to, kokioje srityje šie santykiai susiklostė“, – teigiama prokuratūros pranešime.

Anot jo, kiekvieno vartotojo sutarties su „Perlas Energija“ sąlygos yra individualios, taip pat individualūs ir jų galimai patirti nuostoliai.

„Privatus asmuo turi teisę savarankiškai spręsti dėl jo pažeistų teisių gynimo būdo bei apimties, todėl nagrinėjamas atvejis, prokuroro vertinimu, nelaikytinas viešuoju interesu“, – teigiama pranešime.

Anot jo, tyrimo metu nesurinkta duomenų, patvirtinančių, jog bendrovė savo veiklą sustabdė tyčia. Tačiau tyrimo metu prokurorams kilo abejonių, ar esamas reguliavimas, susijęs su leidimų užsiimti nepriklausomo tiekėjo veikla išdavimu ir garantinio elektros tiekimo kainos nustatymu, yra pakankamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.