Švedija patvirtino išvadą – nuotėkius iš „Nord Stream“ dujotiekių lėmė sabotažas

Tyrimui dėl nuotėkių iš „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ dujotiekių vadovaujantis Švedijos prokuroras Matsas Ljungqvistas penktadienį patvirtino išvadą, kad šį incidentą lėmė sabotažas, nes įvykio vietoje buvo aptikta sprogstamųjų medžiagų pėdsakų, praneša „The Guardian“.

Apie šį incidentą iš pradžių pranešta rugsėjo pabaigoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Apie šį incidentą iš pradžių pranešta rugsėjo pabaigoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2022, 11:26 AM

Kaip teigiama M. Ljungqvisto pranešime, atitinkamų medžiagų buvo rasta ant keleto įvykio vietoje buvusių „pašalinių objektų“. Prokuroras pranešime pridūrė, kad tyrimas tęsiasi, siekiant padaryti tikslesnes išvadas, tačiau pareiškė kol kas negalįs suteikti daugiau informacijos.

Apie šį incidentą iš pradžių pranešta rugsėjo pabaigoje. Tada skelbta, kad iš Baltijos jūros dugnu nutiestų „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ vamzdynų keturiose vietose dideliais kiekiais plūsta dujos.

Nors Europoje ganėtinai plačiai manoma, kad šiuos nuotėkius sąmoningai sukėlė Rusija, kuri šiuo metu prieš žemyną vykdo energetinį šantažą, Maskva tokių kaltinimų kratosi ir juos be jokių įrodymų metė JAV ir Jungtinei Karalystei (JK).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.