Ką svarbu įsivertinti imant paskolą?

Dažnas savo gyvenime susiduriame su skolinimusi – ar tai būtų paskola pirmajam būstui, automobiliui, ar kreditas smulkesnėms išlaidoms, netikėtoms situacijoms, buitinei technikai, remontui, atostogoms ir kitoms reikmėms. Pinigų skolinimasis tampa įprastu veiksmu, o didėjant pasiūlai, prieš renkantis paskolą kyla ir vis daugiau klausimų. Šiame straipsnyje pateiksime atsakymą, kaip nesuklysti imant greitąjį kreditą, į ką vertėtų atkreipti dėmesį ir kokie reikalavimai yra taikomi norintiems pasiskolinti.

„Shutterstock“ nuotr.
„Shutterstock“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2022, 7:00 PM

Dažniausiai pasitaikančios klaidos

Skolinantis dažnai susiduriame su skubėjimu – galbūt netikėtai sugedo skalbimo mašina ir ją reikia pakeisti, o gal neužsiveda automobilis. Tokiu atveju, itin svarbus tampa paskolos greitis, tačiau skubant kartais neįvertiname, kokią paskolą geriausia imti būtent šiuo atveju.

Bene dažniausiai pasitaikanti klaida – paimta per didelė paskolos suma, tinkamai neįvertinus savo galimybių. Imant kreditą su didelėmis mėnesio įmokomis neapgalvojame, kaip šią sumą reikės grąžinti kas mėnesį. To pasekmės – įmokų mokėjimo vėlavimas ir skolos. Tačiau gera žinia, kad to išvengti gan paprasta – prieš imant paskolą nuodugniai apgalvokite, ar turėsite pakankamai pajamų ją grąžinti. Peržiūrėkite įprastas savo mėnesio išlaidas ir įvertinkite, ar pridėjus mėnesinės įmokos sumą ir toliau galėsite gyventi patogiai.

Į ką vertėtų labiausiai atkreipti dėmesį prieš ruošiantis imti paskolą?

Kokiam laikotarpiui imu paskolą? Kaip planuoju sumokėti mėnesines įmokas? Kokia yra palūkanų norma? Ar atitinku reikalavimus paskolai gauti? Tai yra pagrindiniai klausimai, kuriuos turėtumėte sau užduoti prieš imant greitąjį kreditą.

Teikiant paraišką paskolai gauti, svarbu tinkamai pasirinkti paskolos tiekėją. Dažniausiai pasirinkimą lemia mažiausios palūkanos, palankiausias grąžinimo terminas, mėnesinių įmokų dydis, administravimo mokesčiai ir papildomos naudos, pavyzdžiui, lojalumo programa suteikiant nuolaidas.

Itin svarbu yra nepriimti spontaniško sprendimo ir imti kreditą tik atsižvelgus į savo pajamas ir galimybę grąžinti pasiskolintą sumą.

Kokie reikalavimai keliami norint paimti paskolą?

Prieš imant paskolą svarbu įsivertinti ne tik siūlomas sąlygas, bet ir reikalavimus, kada galima imti paskolą. Šiuo metu pagrindinės paskolos suteikimo sąlygos asmeniui atrodo taip:

  • Paskolos suteikiamos tik Lietuvos Respublikos piliečiams, turintiems galiojantį asmens dokumentą (pasą arba tapatybės kortelę);
  • Asmuo turi būti nuo 18 iki 65 metų amžiaus;
  • Privalote 4 mėnesius ar ilgiau oficialiai dirbti pagal darbo sutartis Lietuvoje;
  • Negalite turėti pradelstų įsiskolinimų kitiems kreditoriams;
  • Jūsų jau turimų finansinių įsipareigojimų mėnesinės įmokos neturi viršyti 40% jūsų per mėnesį gaunamų pajamų.

Teikiant paraišką bet kokiai paskolai, pirmiausiai yra įvertinamas paskolos gavėjo mokumas, kredito istorija (t.y. peržiūrima, ar nėra vėlavimų ir įsiskolinimų), jei turite sutuoktinį, susumuojamos bendros šeimos pajamos bei įvertinami turimi finansiniai įsipareigojimai. Prieš suteikiant paskolą, kreditorius siekia užtikrinti, kad paskolos grąžinimo laikotarpiu asmuo turės pakankamai pajamų padengti būtinąsias lėšas, šeimos ir namų išlaidas.

Atitinkate šias sąlygas? Sveikiname, galite kreiptis į norimą kreditorių ir gauti vartojimo paskolą visoms savo reikmėms.

Bobutės paskola“ suteikiame kreditą nuo 50 € iki 10 000 € vos per 5 minutes. Čia geromis sąlygomis galite gauti kreditą netikėtoms išlaidoms, pomėgiams, pagausėjus šeimai, šventėms, augintiniui, naujo automobilio įsigijimui arba esamo remontui, motociklui ar motoroleriui, būstui atnaujinti ar remontuoti, buitinei technikai, atostogoms, savaitgalio išvykai, sveikatinimo procedūroms, odontologijai, gydymui ir kitoms medicininėms paslaugoms, studijoms, vairavimo pamokoms, mokymams ir kitiems jūsų poreikiams. Užtenka užpildyti greitą ir lengvą paskolos paraišką internetu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.