I. Šimonytė stebisi, kodėl keliami klausimai dėl D. Kreivio įmonės: sunku įsivaizduoti, kad jis galėtų siekti sau naudos

Premjerė Ingrida Šimonytė stebisi, kodėl dėmesio centre atsidūrė faktas, kad energetikos ministras Dainius Kreivys viešai nedeklaravo, jog su juo susijusi įmonė turi valstybės valdomos „Ignitis grupės“ akcijų.

I.Šimonytė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
I.Šimonytė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
D.Kreivys.<br>T.Bauro nuotr.
D.Kreivys.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 22, 2022, 7:23 PM

„Kalbant apie ministrą, tai ši situacija man yra žinoma. Mane šiek tiek stebina įžiūrėjimas čia interesų konflikto. Turint mintyje, kad Energetikos ministerija – nors „Ignitis“ ir yra energetikos įmonė – tikrai nevaldo šios įmonės akcijų, nepriima sprendimų dėl įmonės veiklos. Tiesą sakant, nedalyvauja jokiuose valdymo organuose ar kažkokiu būdu gali paveikti įmonės sprendimą išmokėti dividendus“, – Seime sakė I. Šimonytė ir paragino sulaukti atitinkamų institucijų įvertinimo.

„Yra opozicijos kreipimasis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją. Manau, kad visiems bus tinkama sulaukti etikos komisijos sprendimo. Pasitikiu komisijos gebėjimu šią situaciją įvertinti“, – sakė ji.

„Sunku įsivaizduoti tokią situaciją net hipotetiškai, kur dėl kažkokio sprendimo, kuriame dalyvautų energetikos ministras, susiklostytų tokia situacija, kad jis kažkokiu būdu galėtų siekti sau asmeninės naudos“, – pažymėjo I. Šimonytė.

Pirmadienį paskelbtame tyrime teigiama, kad tinkamai akcijų nedeklaravo ir finansų viceministras Gediminas Norkūnas. Premjerė tikino, kad dėl šios situacijos pasiaiškins su finansų ministre.

„Būtų geriau, jeigu tą pakomentuotų finansų ministrė. Tikrai neturiu galimybės domėtis viceministrų interesų deklaracijomis ir jų turiniu. Be jokios abejonės, su finansų ministre tą klausimą aptarsiu atskirai“, – sakė I. Šimonytė.

Portalas lrt.lt antradienį skelbė, kad prieš dvejus metus pradėtas „Ignitis grupės“ akcijų viešasis platinimas siekiant pritraukti investuotojų tapo patraukliu sprendimu kai kuriems politikams. Akcijų turi bei dividendus gauna ir „Ignitis grupę“ tiesiogiai kuruojantis finansų viceministras G. Norkūnas. Tačiau jis deklaravo tik akcijų pirkimo faktą – tebesitęsiantis ryšys su bendrove nebuvo paviešintas, kol apie tai pasiteiravo LRT Tyrimų skyrius. Tarp „Ignitis grupės“ akcininkų – ir su energetikos ministru D. Kreiviu susijusi įmonė.

Tyrime nurodoma, kad „Ignitis grupės“ akcijų turi su D. Kreiviu susijusi įmonė „Norteo“, kurią kontroliuojančios bendrovės „Catus“ 40 proc. akcijų turi ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.