„Inter RAO Lietuvos“, „Lifosos“ ir kitų įmonių skundus dėl sankcijų vertins iš naujo

Rusijos energetikos milžinės „Inter RAO“ kontroliuojamos bankrutuojančios elektros tiekėjos „Inter RAO Lietuva“, Kėdainių fosforo trąšų gamybos įmonės „Lifosa“ ir dar keturių bendrovių prašymus išbraukti jas iš sankcionuojamų įmonių sąrašo teismas turės nagrinėti iš naujo.

Kėdainių fosforo trąšų gamybos įmonė „Lifosa“.<br>D.Umbraso nuotr.
Kėdainių fosforo trąšų gamybos įmonė „Lifosa“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2022, 8:31 AM

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) lapkričio 16 dieną nurodė Vilniaus apygardos administraciniam teismui dar kartą nagrinėti visų įmonių skundus.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) įsakymus, kuriais buvo įtrauktos į sankcionuojamų bendrovių sąrašą, be dviejų minėtų, skundė ir krovinių gabenimo bei laivų agentavimo bendrovė „Eurochem Logistics International“, Rusijos bendrovės SUEK (Sibiro anglių energetikos kompanija – BNS) padalinys Lietuvoje „SUEK Baltic, „Inter RAO Lietuvos“ grupės įmonė „Vydmantai wind park“ bei trąšų gamintoja „PhosAgro Baltic“.

Tačiau pirmos instancijos teismas šiemet rugpjūtį skundus atmetė, nes, anot jo, įsakymas yra norminis aktas, kurį vykdyti privaloma, todėl jis negali būti skundžiamas.

Visų bendrovių skundai LVAT buvo paremti taip pačiais motyvais: FNTT įsakymas pagal savo turinį ir esmę nėra norminis aktas, o administracinis sprendimas, kuris gali būti skundžiamas teismui.

LVAT konstatavo, kad pirmos instancijos teismas įsakymą kvalifikavo netinkamai, todėl nurodė įmonių skundus nagrinėti iš naujo.

FNTT duomenimis, šiuo metu Lietuvoje dėl sąsajų su sankcionuotais Rusijos ir Baltarusijos asmenimis įvairūs ribojimai taip pat taikomi mineralinio vandens prekybos įmonei „IDS Borjomi Europe“, metalo gaminių tiekėjai „BMZ-Baltija“, bendrovėms „Faberlic Baltija“, „EM System“, „EM Idustry“, „Amkodor Baltic“, „TT Baltics“, Jūrų laivybos registrui, „Belintertrans Baltic“ ir „MTZ Traktorius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.