„Avia Solutions Group“ pajamas generuoja Vakarų rinkos: per devynis 2022 m. mėnesius grupė uždirbo 1,34 milijardus eurų pajamų

„Avia Solutions Group“ paskelbė 2022 metų trečiojo ketvirčio bei pirmų devynių mėnesių finansinius rezultatus.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2022, 12:14 PM

Grupės pajamos, lyginant trečiuosius šių ir praeitų metų ketvirčius, padidėjo 88 %, nuo 299 milijonų eurų 2021 m. iki 564 milijonų eurų 2022 m. Tuo pačiu laikotarpiu Grupės EBITDA 2021 m. ir 2022 m. atitinkamai sudarė 51 milijonus eurų ir 131 milijoną eurų, padidėjusi net 155 %, o grynasis pelnas augo 127 %, nuo 22 milijonų eurų 2021 m. trečiajame ketvirtyje iki 50 milijonų eurų 2022 m. trečiajame ketvirtyje.

Per devynis 2022 m. mėnesius „Avia Solutions Group“ pajamos pasiekė 1,34 milijardo eurų, EBIDTA – 242 milijonus eurų, o Grupės grynąjį pelnas – 55 milijonus eurų.

„Šių metų trečiojo ketvirčio finansiniai rezultatai Grupei yra ypatingai geri“, – teigė Jonas Janukėnas, „Avia Solutions Group“ generalinis direktorius. „Itin sparčiai augusi apyvarta, EBITDA ir grynasis pelnas yra mūsų ilgametės koncentracijos į Vakarų rinkas, nuoseklaus darbo plėsti orlaivių parką – rezultatas. 51 milijoną eurų pelno (iš 55 mln.)

„Avia Solutions Group“ uždirbo iš savo įmonių veikiančių Vakarų Europoje, Jungtinėje Karalystėje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Mūsų paslaugų kokybės ir pasiūlos auginama ACMI (orlaivių įgulos, techninės priežiūros ir draudimo nuomos) rinka skatina ir toliau didinti orlaivių parką, teikiant platesnę orlaivių pasiūlą. Tuo pačiu tęsiame ACMI rinkos auginimą, nes vis daugiau Europos ir Jungtinės Karalystės vežėjų supranta mūsų teikiamų paslaugų kokybę, novatoriškumą bei naudą.“

Šiuo metu Grupės orlaivių parką sudaro 155 orlaiviai. Tai 63 % augimas, lyginant su praeitų metų gruodžio mėnesio pabaigos statistika – 95 orlaiviais.

Didžiausia Grupės pajamų dalis yra sugeneruojama Vakarų Europoje 80 %, Azijoje 10 % ir Šiaurės Amerikoje 5 %. Aktyvios plėtros prioritetais Grupei ir toliau išlieka Vakarų Europos ir Šiaurės Amerikos rinkos.

Dėmesys Vakarų rinkai atsispindi ir „Avia Solutions Group“ darbuotojų geografijoje. Iš beveik 9,5 tūkstančio šiuo metu esamų darbuotojų Grupės mastu, apie 6,5 tūkstančių aukštos kvalifikacijos aviacijos specialistų dirba Vakarų Europoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Prasidėjus karui Ukrainoje, „Avia Solutions Group“ nutraukė visą tiesioginę ar ne tiesioginę veiklą susijusią su Rusija, kuri dar iki karo pradžios Grupei buvo nereikšminga. Ukrainai sunkiu laikotarpiu, Grupė ir jos įmonės kaip „BGS Rail“ tęsia vykdomą veiklą šalyje, prisidedančios prie Ukrainos transporto infrastruktūros palaikymo – šiuo metu „BGS Rail“ Ukrainoje eksploatuoja daugiau nei tris tūkstančius krovininių vagonų.

„Avia Solutions Group“ yra pirmaujantys keleivių bei krovinių pervežimo pajėgumų teikėjai, dirbantys su avialinijomis visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.