Turizmo skatinimo agentūrai „Keliauk Lietuvoje“ vadovaus O. Gončarova

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos paskelbtą konkursą viešosios įstaigos „Keliauk Lietuvoje“ direktoriaus pareigoms laimėjo iki šiol laikinai įstaigai vadovavusi Olga Gončarova, kuri nurungė kitus 19 kandidatų.

 O.Gončarova.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 O.Gončarova.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2022, 10:39 AM

„Į konkursą pavyko pritraukti daug stiprių ir įdomių pretendentų. Komisija įvertino, kad stipriausiai pasirodė patyrusi turizmo rinkodaros specialistė, ilgus metus dirbusi įstaigoje ir čia sėkmingai auginusi kompetencijas. Per ilgą laiką O.Gončarova sukaupė daugybę šioms pareigoms reikalingų žinių ir įgūdžių, todėl jos pasiūlyta Lietuvos turizmo plėtros vizija buvo įvertinta geriausiai“, – sako ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis.

„Tikiu, kad nuoseklus ir nuoširdus „Keliauk Lietuvoje“ komandos darbas ir toliau skatins tiek atvykstamąjį, tiek vietinį turizmą. Sieksime auginti atvykstamojo turizmo srautą, o vietinio turizmo entuziastams padėsime atrasti Lietuvos unikalumą ir grožį. Siekiant stiprinti turizmo ekosistemą ir jos dalyvių kompetencijas, būtinas dialogas ir glaudus tarpusavio bendradarbiavimas, todėl būsime atviri tęsdami darbus su turizmo ekosistemos dalyviais ne tik rinkodaros, bet ir skaitmeninimo, atvirų duomenų klausimais““ – sakė O.Gončarova.

O.Gončarova Vilniaus Gedimino technikos universitete yra įgijusi vadybos ir verslo administravimo krypties magistro laipsnį, sukaupusi daugiau nei 16 metų darbo turizmo sektoriuje patirtį. Ji savo karjerą dar 2006 metais pradėjo tuometiniame Valstybiniame turizmo departamente prie Ūkio ministerijos, kuriame dirbo vyriausiąja specialiste. Vėliau ėjo poskyrio vedėjo pareigas, o pastaraisiais metais – Turizmo rinkų skyriaus vadovo pareigas ir laikinai atliko VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ direktoriaus funkcijas.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pavaldi nacionalinė Lietuvos turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ yra atsakinga už šalies turizmo rinkodarą tiek užsienyje, tiek Lietuvoje.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, Lietuvos apgyvendinimo įstaigose 2022 m. pirmąjį pusmetį apgyvendinta 1,58 mln. turistų, tai 2,5 karto daugiau nei per tą patį 2021 m. laikotarpį. Turistų iš užsienio apgyvendinta 456 tūkst., arba 4 kartus daugiau, šalies gyventojų – 1,12 mln., arba 2,2 karto daugiau nei pernai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.