Seimas pritarė siūlymui leisti Lietuvos ūkiams teikti įstaigoms savo produkciją be viešųjų pirkimų

Antradienį Seimas pritarė Viešųjų pirkimų įstatymo projekto siūlymui, kuriuo numatyta, kad produktai iš lietuviškų ūkių galės būti tiekiami tiesiai ugdymo, sveikatos priežiūros ir kitoms įstaigoms be viešųjų pirkimų. Šį pasiūlymą teikė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakcijos Seime seniūnas Lukas Savickas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Antradienį Seimas pritarė Viešųjų pirkimų įstatymo projekto siūlymui, kuriuo numatyta, kad produktai iš lietuviškų ūkių galės būti tiekiami tiesiai ugdymo, sveikatos priežiūros ir kitoms įstaigoms be viešųjų pirkimų.<br>D.Umbraso nuotr.
Antradienį Seimas pritarė Viešųjų pirkimų įstatymo projekto siūlymui, kuriuo numatyta, kad produktai iš lietuviškų ūkių galės būti tiekiami tiesiai ugdymo, sveikatos priežiūros ir kitoms įstaigoms be viešųjų pirkimų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2022, 4:27 PM

Pasak Savicko, vietinių ūkininkų užaugintai produkcijai patekti į ugdymo ar gydymo įstaigas trukdė šiuo metu Lietuvoje galiojantis teisinis reguliavimas, todėl šiandien priimtas sprendimas sudaro būtinas sąlygas palankiems pokyčiams vykdant viešuosius pirkimus.

„Džiaugiuosi, kad Seimas pritarė mano teiktam pasiūlymui ir šiandien priimtame projekte numatyta, kad, supaprastinus viešųjų pirkimų sąlygas, perkančioji organizacija maisto produktų iš vietinių ūkininkų galėtų įsigyti neskelbiamų derybų būdu.

Kurdami trumpąsias maisto grandines paskatinsime smulkųjį verslą aktyviau dalyvauti viešuosiuose pirkimuose ir prisidėsime prie to, kad mūsų vaikai ir mes patys turėtume galimybę rinktis vietinę produkciją, sveikesnius ir kokybiškesnius maisto produktus“, – teigia L. Savickas.

Kaip teigiama pranešime, parlamentaras akcentavo, kad vietinės produkcijos realizavimas vidaus rinkoje yra visos Europos siekiamybė, ir šalys ieško sprendimų, kaip tai įgyvendinti, Lietuva – ne išimtis.

„Ko gero, visi sutiksite, kad norėtume, jog mūsų vaikai mokyklose ir darželiuose, ar ligoninių pacientai gautų kokybišką, sveiką ir šviežią maistą, užaugintą Lietuvoje“, – tęsia L. Savickas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.