Pasaulis artėja prie piko: anglių suvartojimas šiais metais tikriausiai bus rekordinis

Anglių suvartojimas pasaulyje, pasak Tarptautinės energetikos agentūros (IEA), šiais metais gali būti rekordinis. Ekspertai spėja, kad iškastinio kuro suvartojimas 2022 metais pirmą kartą viršys 8 mlrd. tonų ir bus maždaug 1,2 proc. didesnis nei pernai.

Ekspertai spėja, kad iškastinio kuro suvartojimas 2022 metais pirmą kartą viršys 8 mlrd. tonų ir bus maždaug 1,2 proc. didesnis nei pernai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ekspertai spėja, kad iškastinio kuro suvartojimas 2022 metais pirmą kartą viršys 8 mlrd. tonų ir bus maždaug 1,2 proc. didesnis nei pernai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2022, 9:55 AM, atnaujinta Dec 16, 2022, 11:00 AM

Remiantis penktadienį paskelbta metine ataskaita, anglies suvartojimas šiame lygyje gali likti iki 2025-ųjų.

„Pasaulis artėja prie iškastinio kuro naudojimo piko“, – IEA citavo Keisukę Sadamorį, agentūros energijos rinkų ir saugumo direktorių. Anglių suvartojimas turi mažėti pirmiausiai, tačiau kol kas taip nėra. Tačiau esą yra daug požymių, kad dabartinė krizė paspartins, pavyzdžiui, atsinaujinančių išteklių ir šildymo siurblių naudojimą. Dėl to anglių paklausa artimiausiais metais turėtų menkti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.