Kanada siekia konfiskuoti apie 25 mln. eurų iš rusų oligarcho R. Abramovičiaus

Kanados vyriausybė pirmadienį paskelbė pradedanti procesą, kuriuo siekiama areštuoti 26 mln. JAV dolerių (apie 24,5 mln. eurų) vertės Rusijos oligarchui Romanui Abramovičiui priklausančios bendrovės turtą.

R.Abramovičius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R.Abramovičius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2022, 9:00 AM

Nors kelios Vakarų sąjungininkės yra areštavusios Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui artimų asmenų jachtų, naftos ir dujų įmonių bei kito turto, Kanada tai daro pirmą kartą.

Otava sako, kad kreipsis į teismą dėl R. Abramovičiaus įmonės „Granite Capital Holdings“, ir nori gautas lėšas panaudoti Ukrainos atstatymui.

„Putino oligarchai prisidėjo prie neteisėtos ir barbariškos Rusijos invazijos į Ukrainą“, – pareiškime teigė ministro pirmininko pavaduotoja Chrystia Freeland.

„Kanada netaps prieglobsčiu jų neteisėtai gaunamoms pajamoms, o šiandienos pranešimas rodo mūsų pasiryžimą užtikrinti, kad Rusijos elitas sumokėtų kainą už paramą žiauriam Putino režimui“, – sakė ji.

56-erių R. Abramovičiui, buvusiam Londono futbolo klubo „Chelsea“ savininkui, sankcijas taiko Kanada, Didžioji Britanija ir Europos Sąjunga.

Nuo vasario mėnesio, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, Kanada pritaikė sankcijas daugiau kaip 1 500 Rusijos fizinių ir juridinių asmenų bei jų rėmėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.