Vokiečiai baigė energetikos milžinės „Uniper“ nacionalizavimą

Vokietijoje baigtas energetikos milžinės „Uniper“ nacionalizavimas, pranešė šalies ekonomikos ir finansų ministerijos.

„Uniper“.<br>K.Hornfeldto/unsplash.com nuotr.
„Uniper“.<br>K.Hornfeldto/unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-22 15:19

Ši Diuseldorfe įsikūrusi bendrovė anksčiau šiais metais susidūrė su dideliais sunkumais, kai Rusija prisuko dujų čiaupus. Siekdama įgyvendinti ankstesnių tiekimo sutarčių sąlygas, kompanija buvo priversta pirkti dujas gerokai didesnėmis kainomis, nei prieš Rusijos invaziją į Ukrainą.

Tai lėmė dideles likvidumo problemas, dėl kurių „Uniper“ buvo priversta padidinti savo įstatinį kapitalą 8 mlrd. eurų, tačiau padengti šią sumą galėjo tik federalinė vyriausybė. Negana to, vyriausybė nusipirko bendrovės akcijų iš ankstesnės pagrindinės akcininkės suomių įmonės „Fortum“, tad dabar jai priklauso apie 99 proc. „Uniper“ akcijų.

„Uniper“ skaičiuoja, kad iki 2024 m. pabaigos bendra jai reikalinga valstybės pagalbos suma gali pasiekti 30 mlrd. eurų. Trečiadienį įmonei buvo išmokėta 5,5 mlrd. eurų tokios pagalbos.

„Uniper“ generalinis direktorius Klausas-Dieteris Maubachas pabrėžia, kad visas šias problemas lėmė Rusijos karas prieš Ukrainą ir dėl to nutrūkęs rusiškų dujų tiekimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.