Rusija ruošia atkirtį naftos kainų lubas įvedusiems Vakarams

Rusijos ministro pirmininko pavaduotojas penktadienį pareiškė, kad Vakarų valstybėms susitarus dėl naftos kainų lubų Maskva 2023 m. pradžioje gali iki 7 proc. sumažinti naftos gavybą.

Rusija pareiškė įsitikinimą, jog ras naujų pirkėjų naftai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rusija pareiškė įsitikinimą, jog ras naujų pirkėjų naftai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2022, 11:46 AM, atnaujinta Dec 23, 2022, 11:48 AM

„Kitų metų pradžioje galėtume sumažinti gavybą 500 tūkst.-700 tūkst. barelių per dieną. Tai sudaro maždaug 5–7 proc.“, – Rusijos naujienų agentūrų teigimu, sakė Aleksandras Novakas, atsakingas už Maskvos energetikos politiką.

Jis sakė, kad Rusija netieks naftos šalims, kurios taiko kainų lubas kaip vieną baudžiamųjų priemonių Maskvai dėl jos karo Ukrainoje. ES, Didžiojo septyneto (G7) ir Australijos susitarimas dėl 60 JAV dolerių už barelį lubų įsigaliojo gruodžio pradžioje, juo siekiama apriboti Rusijos pajamas ir kartu garantuoti, kad Maskva ir toliau aprūpins pasaulinę rinką.

Lubos įvestos kartu su ES embargu Rusijos žalios naftos tiekimui jūra, taip siekiant užtikrinti, kad Rusija negalėtų apeiti embargo, didelėmis kainomis parduodama naftą trečiosioms šalims.

Rusija tvirtina, kad naftos kainų lubos nepaveiks jos vykdomo Ukrainos puolimo, ir pareiškė įsitikinimą, jog ras naujų pirkėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.