Už Naujuosius Kaune pasiryžę mokėti ir šimtus eurų: kiek kainuoja naktys viešbučiuose ir šventės restoranuose

Artėjant Naujiesiems metams dažnas klausimas – kur švęsti? Dalis kauniečių šventes planuoja sutikti restoranuose ar mieste esančiuose viešbučiuose, tačiau verslo atstovai sakė, kad šiemet antplūdžio nėra.

Naujieji metai Kaune.<br>M.Patašiaus nuotr.
Naujieji metai Kaune.<br>M.Patašiaus nuotr.
Naujieji metai Kaune.<br>M.Patašiaus nuotr.
Naujieji metai Kaune.<br>M.Patašiaus nuotr.
Artėjant Naujiesiems metams dažnas klausimas – kur švęsti?<br>A.Srėbalienės nuotr.
Artėjant Naujiesiems metams dažnas klausimas – kur švęsti?<br>A.Srėbalienės nuotr.
E.Šiškauskienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
E.Šiškauskienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Per žiemos šventes dalis kauniečių vyksta ieškoti saulės į Kanarų ir Maldyvų salynus, Madeirą, Egiptą, Maroką.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Per žiemos šventes dalis kauniečių vyksta ieškoti saulės į Kanarų ir Maldyvų salynus, Madeirą, Egiptą, Maroką.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 29, 2022, 3:35 PM

Pasak Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės Evaldos Šiškauskienės, prieš apsistodami viešbučiuose per Naujuosius metus žmonės gerai pagalvoja.

„Šiais metais iš anksto negriebia vietų, jos pildosi labai lėtai. Kiekvieno viešbučio situacija skirtinga. Žmonės kambarius užsisako paskutinę minutę, pasižiūri, koks oras“, – tvirtino ji.

E.Šiškauskienė pridūrė, kad dalis užsisakiusiųjų viešbučius pasilieka galimybę persigalvoti ir atšaukti rezervaciją naktį prieš.

Klientų antplūdžio nėra

Kad ne visos vietos viešbučiuose išpirktos, „Laikinajai sostinei“ patvirtino ir Kauno viešbučių atstovai.

„Metropolyje“ likus savaitei iki Naujųjų metų nakčiai buvo užsakyta trys ketvirtadaliai vietų. Vis dėlto viešbučio direktorė Neringa Vaičiulionė pabrėžė, kad paskutinės sekundės nereikėtų laukti.

„Laisvų kambarių dar turime, tačiau artėjant Naujųjų metų nakčiai jų neliks“, – aiškino N.Vaičiulionė.

Panaši situacija ir viešbutyje „Moxy Kaunas Center“. Čia buvo užsakyta apie 80 proc. kambarių. Viešbučio „Victoria“ užimtumas Naujųjų metų naktį – 75 proc.

Pasak „Metropolio“ direktorės, sutikti Naujuosius metus viešbutyje gyventojai nori dėl skirtingų priežasčių.

„Svečiai nori pakeisti aplinką, nori saugiau praleisti nakvynę šalia renginių arenos, restorano, susitikdami su draugais ir pan. Dauguma koncertų baigiasi gana vėlai, todėl saugiausia pernakvoti viešbutyje ir ryte ramiai vykti į namus. Be to, galbūt norisi romantikos“, – svarstė ji.

„Manau, svečiai renkasi viešbučius norėdami atsipalaiduoti, taip pat, tikėtina, atvyksta iš kitų miestų ir vėlai vakare nebenori grįžti automobiliu namo“, – antrino ir viešbučio „Victoria“ pardavimų vadovė Lina Kringelytė.

Pinigų gerai šventei negaili

Naujuosius metus Kauno viešbučiuose sutikti planuojantys žmonės, rodos, pinigų netaupo. Viešbučių atstovai patvirtino, kad kambarių kainos nakčiai iš gruodžio 31-osios į sausio 1-ąją didesnės nei įprastai.

„Metropolyje“ vieno kambario kainos svyruoja nuo 58 iki 102 eurų. „Kaina priklauso nuo to, kiek anksti kambariai rezervuojami, ar rezervuojama su pusryčiais“, – aiškino N.Vaičiulionė.

Pasak jos, daugiausia užsakoma šeimyninių, triviečių ir keturviečių kambarių.

„Populiarūs kambariai dviem su atskiromis ar dvigulėmis lovomis (šeimai). Mažiau populiarūs vienviečiai“, – vardijo viešbučio direktorė.

Tačiau šis viešbutis Naujiesiems metams specialios programos neturi parengęs.

„Pas mus pats darbymetis. Viešbutyje jokios programos nėra, tačiau esame pačiame centre, netoli „Žalgirio“ arena, daug barų ir restoranų“, – pabrėžė N.Vaičiulionė.

Viešbučio „Victoria“ atstovė tikino, kad kainos nuolat kinta ir, didėjant užimtumui, tik kyla.

„Kainos priklauso nuo užimtumo, t.y. kuo mažiau laisvų kambarių turime, tuo kaina didesnė. Kainos prasideda nuo 90–100 eurų už naktį“, – sakė L.Kringelytė.

Šis viešbutis specialios programos neturės.

„Moxy Kaunas Center“ rezervacijų vadybininkė Gitana Labasauskaitė teigė, kad kai kas už naktį viešbutyje sumoka ir 249 eurus. Tiesa, į šią kainą įeina ir naujametė programa.

Metus palydės kavinėje

Kai kurios Kauno kavinės bei restoranai irgi organizuoja įvairius vakarėlius, šventines programas Naujųjų metų naktį. Vietos čia pildosi nesparčiai, daug ką lemia ir kavinės vieta.

Toliau nuo centro, Panemunėje, esančio restorano „Sena skrynia“ direktorius Kastytis Kudarauskas pasakojo, kad Naujųjų metų sutikimo šventes sėkmingai organizuoti gali tik pačiame miesto centre esančios kavinės.

„Mums neapsimoka, nes esame ne centre. Ne vienus metus bandėme, bet tiesiog ne ta lokacija. Neateidavo žmonių, nueidavome į minusą“, – atviravo K.Kudarauskas.

Pažaislyje esančio restorano „Svarstyklės“ atstovas antrino – rengti šventinės programos tiesiog neapsimoka.

„Šiais metais jokios programos neorganizuojame, dirbame iki 23 val. Neapsimoka – arba turi būti didelė kaina, bet ir tada daug kas atkrinta. Nuostolių nepatiriame, bet ir neuždirbame, o verslo principas yra kitoks“, – aiškino restorano atstovas.

O štai prie pat Laisvės alėjos esančiam restoranui „Bokštas“ klientų Naujųjų metų išvakarėse tikrai netrūks. Restorano vadovė Inga Braznauskienė pasakojo, kad čia bus rengiamas šventinis vakaras su vakariene, estrados žvaigždėmis, didžėjumi.

„Svečiai laukiami su vaikais, vyresni, jaunesni. Užimtumas jau 85 proc., iki Naujųjų bus užimta viskas“, – prognozavo I.Braznauskienė.

Vis dėlto, pasak jos, vietos išperkamos pamažu, maždaug per pusantro mėnesio. Kaina žmogui – 95–135 eurai, ji priklauso nuo to, kokioje vietoje stovi staliukas.

Netoli centro esančio restorano „Floros simfonija“ vadybininkė antrino – staliukus Naujiesiems metams kauniečiai užsisako, bet ne taip sparčiai, kaip norėtųsi. Prieš savaitę šiame restorane buvo užsakyta pusė vietų. Už šventinę programą čia reikės susimokėti nuo 60 iki 140 eurų.

Rotušės aikštėje esančiame restorane „Soul“ užimtumas buvo 70 proc.

„Bus degustacinė vakarienė ir šiuolaikinė saksofono muzika. Siūlysime tikrą šampaną. Vietos pas mus pildosi pamažu, kaina žmogui – 90 eurų“, – tvirtino restorano vadovė Reda Riešutė.

Vyks ir į užsienį

Per žiemos šventes dalis kauniečių vyksta ieškoti saulės į Kanarų ir Maldyvų salynus, Madeirą, Egiptą, Maroką, slidinėti traukia į kalnus arba į Laplandiją, renkasi trumpas pažintines keliones.

Šiemet šventinį laikotarpį – nuo Kalėdų iki Naujųjų metų – praleisti užsienyje vidutiniškai kainuos apie 1 tūkst. eurų žmogui.

Naujųjų metų sutikimui tinka ir savaitgalio išvykos. Tiesa, šiemet šiek tiek keičiasi pažintinių kelionių kryptys – anksčiau keliautojai vyko į Prancūziją, Vokietiją, o šiemet renkasi kitą Europos pusę – Austriją, Italiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.