Britų vyriausybė nebeiškentė streikų bangos: pagaliau sutinka derėtis su profsąjungomis

Po streikų bangos svarbiose viešojo gyvenimo srityse, be kita ko, ligoninėse ir viešajame transporte, britų vyriausybė nusileidžia ir pirmadienį kviečia profsąjungas pokalbių. Tai penktadienį žurnalistams pareiškė ministras pirmininkas Rishis Sunakas.

Po streikų bangos svarbiose viešojo gyvenimo srityse britų vyriausybė nusileidžia ir pirmadienį kviečia profsąjungas pokalbių.<br>Scanpix nuotr.
Po streikų bangos svarbiose viešojo gyvenimo srityse britų vyriausybė nusileidžia ir pirmadienį kviečia profsąjungas pokalbių.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Strimaitytė

Jan 6, 2023, 5:10 PM

„Mes vertiname svarbų mūsų viešojo sektoriaus darbuotojų darbą, ypač mūsų slaugytojų, ir norime sąžiningo suaugusiųjų pokalbio apie tai, ką šalis gali sau leisti“, – sakė premjeras. Jis teigė tikįs, jog pirmadienį įvyks susitikimai, „kad galėtume produktyviai pasikalbėti ir rasti išeitį“.

Tai yra konservatorių vyriausybės pozicijos pasikeitimas. Ji ilgai tvirtino, kad negali derėtis su slaugos personalu ar geležinkeliečiais, tai esą gali tik darbdaviai. R. Sunakas, be to, kelis kartus pasisakė prieš smarkų algų didinimą viešajame sektoriuje – nes tai esą tik dar labiau paskatins infliaciją.

Didžiojoje Britanijoje jau kelis mėnesius daugybėje sričių nesiliauja streikai. Daugiausiai darbuotojai reikalauja smarkaus algų padidinimo dėl aukštos infliacijos ir išaugusių energijos kainų. Penktadienį vėl nedirbo geležinkelio darbuotojai. Viena medikų profsąjunga pareiškė, kad svarsto, ar prisijungi prie slaugos personalo streiko. Jau streikavo ir paštininkai bei telekomunikacijos įmonių darbuotojai. Per Kalėdas keliuose oro uostuose darbą nutraukė pasienio pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.