Lenkijos opozicija ragina atleisti PKN Orlen generalinį direktorių

Lenkijos opozicija reikalauja atleisti Danielį Obajteką iš didžiausios šalies degalų įmonės PKN Orlen generalinio direktoriaus pareigų.

Danielis Obajtekas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Danielis Obajtekas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2023, 7:12 PM

Pirmadienį per spaudos konferenciją Bogdanas Klichas, senatorius iš Piliečių koalicijos, svarbiausios Lenkijos opozicinės grupės, pareiškė, kad degalų kainos Lenkijoje yra vienos didžiausių Europos Sąjungoje (ES).

„Valdžia ir „Orlen“ vadovybė jums melavo, kad degalai Lenkijoje pigiausi, – sakė B. Klichas. – Degalai Lenkijoje yra vieni brangiausių visoje Europos Sąjungoje“.

Pasak B. Klicho, Lenkija yra viena prasčiausių ES šalių pagal žmonių degalams išleidžiamas sumas. „Atsižvelgiant į Lenkijos zloto perkamąją galią, pagal degalų kainą Lenkija yra penktoje vietoje ES mastu“, – aiškino jis.

B. Klichas pareiškė, kad Piliečių platformos, svarbiausios Piliečių koalicijos narės, parlamentarai ragina atleisti D. Obajteką ir kad ministras pirmininkas nušalintų visus už įmonės priežiūrą atsakingus asmenis. Opozicijos parlamentarai taip pat laukia veiksmų, kurių sausio 4 d. ėmėsi konkurencijos priežiūros tarnyba UOKiK, rezultatų.

Pasak B. Klicho, vyriausybė turėjo rūpintis piliečių, o ne savo partijos interesais, kad degalų kainos būtų sumažintos tuo metu, kai jos krito tarptautinėse rinkose.

Piliečių koalicijos parlamentaras Aleksanderas Miszalskis sakė, kad valdančioji partija „Įstatymas ir teisingumas“ melavo visuomenei, kai sakė, jog „Orlen“ dirba jų naudai, stabilizavusi kainas, kad išvengtų sukrėtimų.

„Orlen“ kaltinama nepagrįstai padidinusi degalų kainas Lenkijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.