Su A. Lukašenka siejamas degalinių tinklas įžengė į Lenkijos rinką

Žurnalistai sužinojo, kad degalinių tinklas UPG, de facto priklausantis Baltarusijos oligarchui Nikolajui Vorobejui ir apsišaukėlio prezidento Aliaksandro Lukašenkos sūnui Viktorui, įžengė į Lenkijos rinką.

A.Lukašenka.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
A.Lukašenka.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-09 17:20, atnaujinta 2023-01-09 17:22

Tai pirmadienį pranešė portalas „Obozrevatel“, remdamasis savo šaltiniais.

Kaip pažymi tyrimo autoriai, kompanija prisistato kaip Ukrainos bendrovė, bet tai daro siekdama apeiti ES sankcijas.

Leidinio „Enkorr“ duomenimis, UPG jau „išniro“ Lenkijos terminaluose. Be kita ko, pranešama, kad UPG finansų direktorė Ina Jacenko tapo Lenkijos įmonės „Baltchem SA Zakłady Chemiczne“ valdybos pirmininke, o bendraturtė Viktorija Petrenko – direktorių tarybos nare.

„Prieš tapdama Ukrainos verslo dalimi ir „persidažydama“ į UPG, kompanija sukosi Baltarusijos oligarcho N.Vorobejaus orbitoje. Dabar, mūsų duomenimis, už jos stovi ir jai vadovauja N.Vorobejus, kuris taip pat yra A.Lukašenkos vyresniojo sūnaus Viktoro verslo partneris“, – rašo „Obozrevatel“.

Kaip praėjusių metų gruodį pranešė Lenkijos leidinys „Puls Biznesu“, investicijų fondas „Warsaw Equity Group“ paskelbė pardavęs 100 proc. įmonės „Baltchem SA Zakłady Chemiczne“ akcijų. Vienas iš pirkėjų – Janas Bobrekas, kuris, kaip manoma, yra Edwardo Bobreko, degalų verslininko iš Ščecino, sūnus. Pasak Lenkijos leidinio, šiuo metu sūnus valdo jo tėvo įsteigtas bendroves „Oktan Energy“ ir „Arcturus“. Bet, primena žurnalistai, UPG buvo reikšminga baltarusiškų degalų platintoja Ukrainoje, o šie ryšiai nekelia entuziazmo Lenkijos degalų rinkos atstovams.

Baltarusių verslininkas N.Vorobejus laikomas svarbiausia A.Lukašenkos naftos „pinigine“. Už tai jam 2020 metų gruodžio 17 d. buvo paskelbtos ES sankcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.