Liko šokiruoti išvydę kainas baseine: metinis abonementas – 635 eurai

Šilutės rajono savivaldybės taryba praėjusių metų pabaigoje patvirtino įkainius už Šilutės sporto mokyklos teikiamas paslaugas Laisvalaikio ir sporto namuose (baseine). Šio sprendimo projekto svarstymo metu buvo pateikta įvairių ir skirtingų nuomonių, tačiau jam buvo pritarta. O miesto gyventojai, kurie netrukus bus viliojami prie balsadėžių, panašu, neapsidžiaugė politikų sprendimu.

Šilutės rajono savivaldybės taryba patvirtino įkainius už Šilutės sporto mokyklos teikiamas paslaugas Laisvalaikio ir sporto namuose.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šilutės rajono savivaldybės taryba patvirtino įkainius už Šilutės sporto mokyklos teikiamas paslaugas Laisvalaikio ir sporto namuose.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sergėjus Gvildys

Jan 22, 2023, 3:08 PM, atnaujinta Jan 23, 2023, 8:04 AM

Sprendimo projektą dėl įkainių už Šilutės sporto mokyklos teikiamas paslaugas Laisvalaikio ir sporto namuose (baseine) Tarybos posėdžio metu pristatė Ekonomikos ir finansų komiteto pirmininkas Vygantas Kamarauskas:

Kainos pateiktos atsižvelgiant į aplinkinius rajonus, pritaikytos perkamajai galiai mūsų bendruomenės nariams. Aišku tai, kad iš surenkamų mokesčių nebus padengiamos visos išlaidos ir reikės dalį planuoti biudžete, – tokias argumentais kainų pagrįstumą tikino politikas. – Šiandien kaina yra siūloma tokia, kad neapsimokėtų važiuoti į Šilalę, Klaipėdą, o beveik už tuos pačius pinigėlius, neišleidžiant degalams, būtų galima nueiti į Šilutės baseiną.“

Tačiau su tokia pareikšta nuomone ne visi sutiko. Štai Tarybos narė, priklausanti opozicijai, Daiva Plikšnienė:

„Aš manau, kad kainos turėtų būti mažesnės. Šilutiškiai ilgai laukė to baseino ir galimybės jį lankyti visiems yra stipriai apribotos, jeigu kainos panašios kaip Klaipėdoje, tai perkamoji galia yra skirtinga“, – teigė politikė, siūlydama vienkartinio apsilankymo kainą palikti tokią, kokia yra numatyta sprendimo projekte, o metinio abonento kainą sumažinti dvigubai. Jos manymu, vandens ir darbo užmokesčio sąnaudos nepriklauso nuo vienu metu esančių lankytojų skaičiaus.

Beveik su kolegės išreikšta mintimi sutiko ir Tarybos narys Steponas Kazlauskas. Jis siūlė pirmą pusmetį baseino veiklą duotuoti:

„O apie išlaidas – mažiausiai po trijų ar keturių mėnesių veiklos turėtų paaiškėti jų situacija, į kurią būtų galima atsižvelgti priimant kitų metų savivaldybės biudžetą“, – savo įžvalgomis ir įspūdžiais dalinosi politikas po apsilankymo Klaipėdos ir Palangos baseinuose, kur pastebėjo itin aukštas vandens pramogų kainas, kurios, anot jo, nebūtų konkurencingos Šilutėje.

Sporto mokyklos direktoriaus Aivaro Lileikio teigimu, kainos pasirinktos ir pateiktos neatsižvelgiant į energetinių išteklių sąnaudų kaštus. Jos sudarytos pirmiausia atsižvelgiant į aplinkiniuose rajonuose esamas kainas. Mažiausios kainos pastebėtos Šilalėje, bet jau yra žinoma, kad ten artimiausiu metu bus didinamos apie 30 procentų.

Direktoriaus nuomone, pateiktos kainos nėra didelės, o ir atsižvelgiant į didesnes erdves baseine, jos yra tik nedaug didesnės nei Tauragėje ir Šilalėje. Diskusijas užbaigė posėdį vedęs mero pavaduotojas Sigitas Šeputis: „Šios kainos nėra šventa karvė, jas visada galima keisti. Šiuo metu siūlomos kainos yra žvalgomosios“. Ir paskelbė balsavimo procedūrą.

„Už pasiūlytas kanas balsavo 13 Tarybos narių, prieš – 2 (D. Plikšnienė ir Z. Merliūnas), nebalsavo – 5. Tai A. Endzinas, L. Jagintavičienė, Z. Jaunius, E. Jurjonas, A. Kurlianskas. Dalyvavo posėdyje 20 Tarybos narių.

Tad atvėrus baseinui duris, už vandens pramogų ir pirties vienkartinį trijų valandų trukmės brangiausią bilietą teks pakloti 13 eurų. Už pusvalandį uždelsto laiko papildomai teks primokėti 2 eurus, o užtrukus ilgiau bus skaičiuojamas valandinis įkainis. Brangiausias – metinis abonementas, be laiko apribojimo atsieis 635 eurus. Su šeimos kortele bus taikoma 10 procentų nuolaida. Mažesnės kainos bus taikomos moksleiviams, studentams ir kitoms grupėms, turinčioms teisę į lengvatas. Atskiru mokyklos direktoriaus įsakymu įstaiga gali taikyti iki 50 proc, nuolaidą šventinėmis ar kitomis išskirtinėmis dienomis, vasaros mėnesiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.