Maltoje viešintis viceministras: sankcijomis turime užsukti pagrindinius Rusijos pinigų kranelius

Maltoje viešintis finansų viceministras Mindaugas Liutvinskas sako, kad Europos Sąjungos (ES) šalys turi toliau griežtinti sankcijas Rusijai ir Baltarusijai, veiksmus koordinuojantis su tarptautiniais partneriais.

M.Liutvinskas sako, kad ES šalys turi toliau griežtinti sankcijas Rusijai ir Baltarusijai.<br>Pixabay.com nuotr.
M.Liutvinskas sako, kad ES šalys turi toliau griežtinti sankcijas Rusijai ir Baltarusijai.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2023, 12:44 PM

„Privalome dėti visas pastangas, kad kuo greičiau ir efektyviau atkirstume Rusijos režimą nuo esminių finansų srautų. Matome, kad Vakarų sankcijos neigiamai veikia Rusijos biudžeto pajamas iš energijos produktų eksporto.

Kartu su tarptautiniais partneriais turime ir toliau plėsti ir griežtinti taikomas sankcijas, įskaitant kainų lubas rusiškai naftai ir jos produktams, taip mažinant režimo pajėgumus finansuoti karą prieš Ukrainą“, – pažymi viceministras M. Liutvinskas.

Susitikimų metų viceministras taip pat pabrėžė, kad ES ir Vakarų partneriai turi ir toliau teikti finansinę paramą Ukrainai – tiek žvelgiant į šiuos metus, tiek ir kalbant apie ilgesniąją perspektyvą. Šalies atstatymas po karo pareikalaus didžiulių resursų ir partnerių susitelkimo juos mobilizuojant.

Šiuo atžvilgiu itin svarbu užtikrinti, kad agresorė atsakytų už savo veiksmus ir sumokėtų už Ukrainai padarytą žalą. Tam būtina rasti teisinius būdus, kaip atstatymo tikslams panaudoti užšaldytą rusišką turtą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.