Paskelbti „Nasdaq Baltijos rinkos apdovanojimų 2023“ nugalėtojai: tarp jų – Lietuvai žinomos įmonės

Ketvirtadienį vykusių Baltijos biržų apdovanojimų ceremonijos metu buvo paskelbti „Nasdaq Baltijos rinkos apdovanojimų 2023“ nugalėtojai. Renginių metu, vykusių kiekvienoje iš Baltijos šalių, buvo įvertintos listinguojamos įmonės, pasiekusios geriausių rezultatų skaidrumo, gerosios bendrovių valdysenos bei ryšių su investuotojais srityse, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Ketvirtadienį vykusių Baltijos biržų apdovanojimų ceremonijos metu buvo paskelbti „Nasdaq Baltijos rinkos apdovanojimų 2023“ nugalėtojai.<br>Lrytas.lt koliažas.
Ketvirtadienį vykusių Baltijos biržų apdovanojimų ceremonijos metu buvo paskelbti „Nasdaq Baltijos rinkos apdovanojimų 2023“ nugalėtojai.<br>Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-10 11:13

„Nasdaq Baltijos šalių listinguojamos bendrovės buvo vertinamos pagal prekybos aktyvumą, pasiekimus skaidrumo, bendrovių ryšių su investuotojais bei gerosios valdysenos praktikoje bei kaip šiuos įmonių pasiekimus vertino rinkos analitikai bei profesionalūs investuotojai. Pažvelgę į „Nasdaq Baltijos rinkos apdovanojimų 2023“ rezultatus, kurie buvo suskaičiuoti jau penkioliktą kartą, galime pasidžiaugti, kad Baltijos listinguojamos įmonės jau daugelį kriterijų sėkmingai įgyvendina kasdieninėje veikloje (...)“, – pažymėjo „Nasdaq Baltijos rinkos apdovanojimų 2023“ vertinimo komisijos pirmininkas Geoffrey Mazullo.

Apdovanojimų metu listinguojamos bendrovės, biržų nariai, nuomonių lyderiai ir kiti kapitalo rinkos dalyviai buvo įvertinti šiose Baltijos rinkos kategorijose: „Geriausia ryšių su investuotojais bendrovė“, „Geriausias ryšių su investuotojais obligacijų emitentas“, „Geriausias ryšių su investuotojais akcijų emitentas „First North“ rinkoje“, „Geriausias ryšių su investuotojais obligacijų emitentas „First North“ rinkoje“, „Metų narys“.

„Nasdaq Baltijos rinkos apdovanojimai 2023“ metu buvo paskelbtas svarbiausias metų įvykis vertybinių popierių biržose bei kiekvienoje rinkoje įvertinta žiniasklaidos priemonė už geriausią kapitalo rinkos aktualijų sklaidą.

„Sveikiname „Nasdaq Baltijos rinkos apdovanojimų 2023“ nugalėtojus. Džiaugiamės, jog listinguojamos įmonės, nepaisant pandeminių ir geopolitinių iššūkių, sėkmingai išlaiko aukštus skaidrumo standartus. Įsitikinome, kad ryšiai su investuotojais ypač svarbūs bendrovėms, siekiant išlaikyti investuotojų pasitikėjimą sudėtingu bendrovės verslui laikotarpiu.

„Nasdaq Baltijos rinkos apdovanojimai 2023“ vyksta jau penkioliktą kartą ir pastebime, kad įmonės nuosekliai kelia informacijos atskleidimo, ryšių su investuotojais kartelę (...)“, – sako „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržos prezidentas Saulius Malinauskas.

Geriausia ryšių su investuotojais bendrovė (TOP 3):

„LHV Group“;

„Ignitis Grupė“ / Šiaulių Bankas (dalijasi 2–3 vietas).

Geriausias ryšių su investuotojais obligacijų emitentas Baltijos Reguliuojamoje rinkoje (TOP3):

„Latvenergo“;

„Citadele banka“;

„Altum“.

Geriausias ryšių su investuotojais obligacijų emitentas Baltijos „First North“ rinkoje:

„Eleving Group“;

„Sun Finance“;

„Elko Grupa“.

Metų narys Baltijos rinkoje (TOP3):

„LHV Pank“;

YHI (SEB Pank);

„Swedbank“ AS (Estija) / „Swedbank“, AB (Lietuva).

Metų įvykis Baltijos kapitalo rinkoje:

Estija: „Enefit Green“ viešasis akcijų siūlymas.

Latvija: Baltijos kapitalo rinkų konferencija, organizuota „Signet Bank“.

Lietuva: EPSO-G, pirmasis emitentas, išleidęs su darnumu susietas obligacijas (angl. sustainability-linked bonds) Nasdaq Baltijos rinkoje.

Geriausia kapitalo rinkų aktualijų sklaida žiniasklaidoje:

Estija: dienraščio „Äripäev“ „Loll raha“ päästab päeva“ vedamasis straipsnis apie vietinės investavimo bendruomenės svarbą.

Latvija: „Investoru Klubs“ už indėlį, šviečiant visuomenę ir Latvijos investuotojų bendruomenę finansinio raštingumo klausimai.

Lietuva: „Verslo žinių“ rubrikai „Lukas investuoja“ už ypatingą indėlį, šviečiant visuomenę finansų rinkų ir investavimo klausimais.

„Nasdaq Vilnius“ apdovanojimai už pasiekimus Lietuvoje, vystant kapitalo rinką:

„Metų iššūkis“ – NOVATURAS;

„Metų platforma“ – „Investelligently“;

Lietuvos „First North“ akcijų emitentas – „NEO Finance“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.