„Vičiūnų grupė“ rodo į tyrimų išvadas – į Ukrainą eksportuotoje produkcijoje kadmio kiekis neviršija normų

Į Ukrainą eksportuotoje produkcijoje, pagal Ukrainos Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) tyrimų išvadą, kadmio kiekis neviršija leistinų normų, teigia „Vičiūnų grupė“. Įmonė taip pat pabrėžia, kad krovinys nėra „Vičiūnų grupės“ produkcija, o iš Kinijos partnerių perkamas jūros gėrybių mišinys.

Į Ukrainą eksportuotoje produkcijoje, pagal Ukrainos VMVT tyrimų išvadą, kadmio kiekis neviršija leistinų normų, teigia „Vičiūnų grupė“.<br>D.Umbraso nuotr.
Į Ukrainą eksportuotoje produkcijoje, pagal Ukrainos VMVT tyrimų išvadą, kadmio kiekis neviršija leistinų normų, teigia „Vičiūnų grupė“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2023, 5:46 PM

„Pirmojo tyrimo metu kokybinė neatitiktis Ukrainoje nebuvo nustatyta. Tačiau po Lietuvos VMVT pranešimo, bendradarbiaujant Lietuvos ir Ukrainos tarnyboms, buvo atliktas papildomas produktų kokybės tyrimas, kuris taip pat parodė, jog krovinys neturi kokybės neatitikimų ir yra tinkamas tolesniam produkto realizavimui“, – spaudai išplatintame pranešime teigia „Vičiūnų grupė“.

„Manome, jog kadmio kokybės normų neatitikimas buvo apmaudi klaida ir turime tą pagrindžiančius dokumentus“, – teigia įmonė.

Apie grupei priklausančios bendrovės „Plungės kooperatinės tarnyba“ eksportuotą produkciją, viršijančią leistiną kadmio kiekį, pirmadienį pranešė Lietuvos VMVT. Anot jos, sausio 8-ąją įmonė į Ukrainą iš Lietuvos eksportavo 22 tonas Kinijos gamintojos „Zejiang Zhoufu food Co.“ ruoštų jūros gėrybių mišinių.

Tarnybos specialistai iš šios siuntos paėmė mėginius sunkiųjų metalų nustatymui. Teigiama, kad siuntos produktai leidžiama kadmio normą viršijo 0,4–2,65 mikrogramo kilograme.

Anot tarnybos, dalis siuntos – 7,9 tonos – jau išvežta į Ukrainos įmonę „Viciunai-Ukraina“, todėl tyrimų rezultatais tarnyba pasidalinta su Ukrainos kolegomis.

VMVT teigimu, likusi dalis siuntos šiuo metu laikoma sandėliuose Lietuvoje, jos tiekimas į rinką ribojamas. Nesaugi siunta gali būti grąžinta į kilmės šalį, sunaikinta arba išvežta į kitą šalį, kurios reikalavimus atitinka, tačiau tik gavus jos institucijų sutikimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.