Garsiai saldumynų gamintojai skirta bauda – du darbuotojai įkrito į šokolado indą

JAV darbo saugos priežiūros institucijos nubaudė Pensilvanijos „Mars Wrigley“ gamyklą po to, kai du darbuotojai įkrito į didelį šokolado indą ir juos teko gelbėti, rašo bbc.com.

JAV darbo saugos priežiūros institucijos nubaudė Pensilvanijos „Mars Wrigley“ gamyklą po to, kai du darbuotojai įkrito į didelį šokolado indą ir juos teko gelbėti.<br>123rf.com nuotr.
JAV darbo saugos priežiūros institucijos nubaudė Pensilvanijos „Mars Wrigley“ gamyklą po to, kai du darbuotojai įkrito į didelį šokolado indą ir juos teko gelbėti.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2023, 8:20 AM

Incidentas įvyko 2022 m. birželį. Kad darbuotojai galėtų išlipti, cisternos dugne teko išpjauti skylę.

Darbuotojų saugos ir sveikatos administracija fabrikui skyrė daugiau kaip 14,5 tūkst. JAV dolerių baudą.

Pasak vietos pranešimų, į šį incidentą sureagavo daugiau nei 20 gelbėtojų, vienas darbuotojas sraigtasparniu nugabentas į ligoninę.

Ataskaitose šis incidentas įvardijamas rimtu, teigiama, kad darbininkai buvo pasamdyti valyti cisternas ir nebuvo tinkamai supažindinti su darbo saugos taisyklėmis.

Pažymima, kad darbuotojai įkrito į JAV parduodamo „Dove“ prekės ženklo šokolado dozavimo rezervuarą, kuriame maišomi ingredientai. Jungtinėje Karalystėje ir kitose šalyse „Dove“ parduodamas kaip „Galaxy“.

2008 m. susijungė „Mars“ ir „Wrigley“ – dvi amerikiečių konditerijos įmonės, skaičiuojančios daugiau nei po šimtmetį gyvavimo.

Be „Dove“ bendrovė gamina kitus populiarius saldumynus, kaip „M&Ms“, „Snickers“,  „Twix“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.