Stipriai susikoncentravome į vokiečius, bet pamiršome kitus: įvardijo dar neišnaudotą turizmo galimybę

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė tvirtina, kad prastas susisiekimas oru ir negausus krypčių kiekis skrendant lėktuvu į Lietuvą yra problema ir šalies konkurencingumui svarbus klausimas. Pasak jos, siekiant išspręsti kilusius sunkumus, reikia didinti skatinimo fondą bei ieškoti partnerių.

A.Armonaitė tvirtina, kad prastas susisiekimas oru ir negausus krypčių kiekis skrendant lėktuvu į Lietuvą yra problema ir šalies konkurencingumui svarbus klausimas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Armonaitė tvirtina, kad prastas susisiekimas oru ir negausus krypčių kiekis skrendant lėktuvu į Lietuvą yra problema ir šalies konkurencingumui svarbus klausimas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
A.Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-02-21 09:18

„Manau, kad yra problema, tai Lietuvos konkurencingumui labai svarbus klausimas. Džiaugiuosi, kad toliau pratęsėme skrydį Vilnius–Londonas, kuris iš tikrųjų buvo labai reikalinga kryptis, šiuo metu administruojantis operatorius yra LOT, „Polish airlines“, – antradienį LRT radijui teigė A. Armonaitė.

„Nesu fanė valstybinio oro vežėjo, nes Lietuva tos patirties jau turi. Ir Vilnius, ir Vyriausybė bandė šiuos projektus vystyti, tai buvo beprotiškai nuostolingos įmonės, kurias būtų reikėję gelbėti ir gelbėti. Kaimyninių valstybių Vyriausybės irgi milžiniškus pinigus moka, tai, manau, reikia didinti skrydžių skatinimo fondą ir ieškoti partnerių, krypčių, ką mūsų Susisiekimo ministerija daro“, – pridūrė ji.

Plačiau kalbėdama apie atvykstamąjį turizmą, politikė pažymėjo, kad praeitais metais buvo tikimasi iki milijono turistų Lietuvoje, tačiau jų atvyko daugiau ir tai džiugina. Ji aiškina, kad problemų turizmo sektoriuje kyla dėl to, jog baiminamasi atvykti į Lietuvą dėl geopolitinės situacijos, tačiau, ministrės manymu, vis tiek reikia stengtis geriau išnaudoti galimybes dirbant su prioritetinėmis rinkomis, kaip Lenkija, Vokietija ir Izraeliu.

„Mūsų prioritetinės rinkos, be abejo, yra Lenkija, Vokietija.

Vokiečių turistai sako nežinantys, kaip elgtis dėl geopolitinės situacijos, kita vertus, yra tokių rinkų, kurios Lietuvai labai svarbios tai yra Izraelis, turistai, kurie iš ten atvyksta, čia yra linkę ilgiau pabūti, praleisti daugiau laiko, ne tik į savo protėvių žemes ar miestelius nuvykti, bet ir pasinaudoti SPA paslaugomis. Automatiškai tai reiškia, kad jie daugiau išleidžia. Dirbant su Izraelio rinka yra dar daug neišnaudotų galimybių ir mes norime tai padaryti“, – sakė Laisvės partijos pirmininkė.

A. Armonaitė akcentuoja, kad svarbus yra ir Lietuvos pristatymas. Žmonės, pamatę reklamą, turėtų suprasti, jog šalyje karo nėra.

„Dažnai turizmo atstovai man sako, „kodėl mes nekomunikuojame, kad pas mus nėra karo“, tai mes komunikuojame apie Lietuvą, Vilniaus miestą, 700 metų jubiliejų, renginius, bet tai, kad Lietuvoje nėra karo, yra akivaizdi tiesa, kurią žmonės, pamatę Lietuvos reklamą, supras“, – tvirtino Vyriausybės narė.

Ministrė tikina, kad su iššūkiais taip pat susiduria ir kaimyninės šalys, tačiau Lietuvos atveju džiugina vietinis turizmas ir lietuvių polinkis nuo pandemijos laikų keliauti savo šalyje.

„Iššūkis yra didelis, vasaros pradžioje buvome sukvietę latvius, estus, lenkus ir ukrainiečius, visi mūsų kaimynai susiduria su labai panašiais iššūkiais. Dirbame ir, tikiuosi, vasara bus gera. Labai džiugina pačių lietuvių keliavimas Lietuvoje, miestelių aplankymas, tai yra labai išaugę nuo pandemijos laikų ir tikiuosi išsilaikys“, – akcentavo A. Armonaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.