Prekybos tinklas reaguoja į pieno kainų pasiutpolkę: pigino jau 100 produktų, žada ir daugiau

Prekybos tinklas „Iki“, aktyviai mažindamas reguliarias pieno produktų kainas, skaičiuoja jau daugiau nei 100 produktų, kuriuos palietė kainų pokyčiai. Pasak Vaidos Budrienės, „Iki“ komunikacijos vadovės, šis sąrašas nėra baigtinis.

„Iki“ sumažino jau 100 pieno produktų reguliarias kainas.<br>„Iki“ nuotr.
„Iki“ sumažino jau 100 pieno produktų reguliarias kainas.<br>„Iki“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2023, 11:40 AM

„Dar praėjusį mėnesį, prasidėjus pirmųjų pieno produktų kainų mažinimui, pažadėjome, kad šiame sąraše bus per 100 produktų. Sistemingai siekiame šio tikslo, nuolat sekame kainų judėjimą žaliavų rinkose ir atsiradus galimybei pieno produktų iš gamintojų įsigyti pigiau, aktyviai mažiname jų kainas pirkėjams. 

Per pastarąsias savaites sumažinome ne tik UAB „Pieno žvaigždės“ pieno gaminių kainas, bet ir tam tikrų mūsų tinklo privačių prekių ženklų „Iki“ ir „Clever“ pieno produktų – sviesto, pieno bei kefyro, kurie rikiuojasi perkamiausiųjų sąraše“, – sako V. Budrienė.

„Iki“ ženklu pažymėto 2,5 proc. riebumo pieno (0,9 l) reguliari kaina šiuo metu siekia 1,09 euro. Tai yra 15,5 proc. mažiau, nei buvo taikyta anksčiau. Tuo pačiu prekių ženklu pažymėtą 2,5 proc. riebumo kefyrą (0,9 l) pirkėjai dabar gali įsigyti už 14,4 proc. mažesnę kainą – 1,19 euro, o „Clever“ linijos 2,5 proc. riebumo pieną (1 l) – už 0,79 euro, vietoj anksčiau buvusios 0,85 euro kainos.

Mažinamų kainų pokytis „Iki“ tinkle taip pat palietė ir „Pieno žvaigždžių“ produktus – pieną, grietinę, varškę. Šio gamintojo produktų kainos yra sumažintos 2–6 proc.

Prekybos tinklo „Iki“ duomenimis, pieno produktai užima svarbią vietą tarp pirkėjų pasirinkimų ir nuolat patenka į kasdienių pirkinių krepšelį. Perkamiausių pieno produktų penketuko viršuje atsiduria sviestas, antroje – pienas, o trečioje – įvairūs varškės sūreliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.