Tikisi Lietuvos įmonėms atverti Indijos ir Ramiojo vandenynų šalių rinką

Indijoje su darbo vizitu viešintis ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis dalyvavo Lietuvos garbės konsulato Haiderabado mieste atidaryme ir su naujuoju Lietuvos garbės konsulu dr. Kiranu Divi aptarė glaudesnio šalių bendradarbiavimo galimybes farmacijos ir medicininių tyrimų srityse, praneša Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Pernai Indija užėmė 36 vietą pagal prekybos apyvartą tarp 211 Lietuvos prekybos partnerių.<br>Ekonomikos ir inovacijų ministerijos nuotr.
Pernai Indija užėmė 36 vietą pagal prekybos apyvartą tarp 211 Lietuvos prekybos partnerių.<br>Ekonomikos ir inovacijų ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-27 11:38

Dr. K. Divi yra trečios pagal dydį veikliųjų vaistų medžiagų gamintojos pasaulyje „Divi‘s Laboratories Ltd.“ generalinis direktorius. Šioje bendrovėje dirba daugiau kaip 15 tūkst. darbuotojų.

„Lietuva gali tapti Indijos aukštųjų technologijų įmonių plėtros platforma Europoje. Be kita ko, turėdami platų ir stiprų kontaktų tinklą šiame regione, turime daugiau galimybių atverti milžinišką Indijos ir Ramiojo vandenynų šalių rinką Lietuvos įmonėms ir inovacijų plėtrai“, – teigė viceministras K. Žemaitis.

Pasak jo, Lietuva jau yra tapusi patogiais namais besikuriantiems startuoliams, augančioms tarptautinėms bendrovėms – tai vartai į Europos Sąjungą ir puiki vieta Indijos investicijoms.

Taip pat vizito metu K. Žemaitis potencialiems investuotojams pristato Lietuvos verslo ir investicinę aplinką, dalyvavo tarptautiniame „BioAsia 2023“ renginyje, kuris skirtas gamtos mokslų, biotechnologijų, farmacijos, medicinos ir sveikatos technologijų sektoriams.

Antradienį K. Žemaitis Delyje dalyvaus Indijos ir Europos verslo ir tvarumo konklavoje, susitiks su Indijos pramonės konfederacijos vadovu Chandrajit Banerjee. Taip pat vyks susitikimai su Indijos mokslo ir technologijų ministru Jitendra Singhu, Indijos išorės reikalų ministre Meenakshi Lekhi.

Pernai Indija užėmė 36 vietą pagal prekybos apyvartą tarp 211 Lietuvos prekybos partnerių, 51 – pagal eksportą ir 28 – pagal importą. 2022 m. prekių apyvarta tarp dviejų šalių sudarė 269,9 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.