„LTG Cargo“ tvirtina dar labiau griežtinanti krovinių kontrolę: atliekamos ypatingai detalios patikros

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ dar labiau griežtina krovinių gabenimo kontrolę. Bendrovė visiems kroviniams – tiek vykstantiems iš Baltarusijos, tiek ir iš kitų šalių – atlieka ypatingai detalias patikras. „LTG Cargo“ klientai jau informuoti ir privalės laikytis sugriežtintų paraiškų teikimo taisyklių, padėsiančių bendrovei dar griežčiau valdyti rizikas ir užkirsti kelią galimam sankcijų apėjimui, rašoma pranešime žiniasklaidai.

LTG grupės krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ dar labiau griežtina krovinių gabenimo kontrolę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
LTG grupės krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ dar labiau griežtina krovinių gabenimo kontrolę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2023, 3:13 PM

„Galimus verslo įmonių mėginimus apeiti tarptautinių sankcijų kontrolę vertiname itin griežtai ir savo veiklos srityje padarysime viską, kad užkirstume tam kelią. Paaiškėję atvejai mobilizavo visą bendrovės komandą – bendradarbiaujame su kitomis už sankcijų kontrolę atsakingomis institucijomis, esame budrūs ir pasiruošę reaguoti.

Padarysime viską, kas nuo mūsų priklauso, kad geležinkeliais į Lietuvą nepatektų naudą šalims agresorėms nešantys kroviniai“, – sako „LTG Cargo“ valdybos pirmininkas Arnoldas Ūkeniekas.

„Reaguojame į visus galimus bandymus apeiti galiojančias tarptautines sankcijas ir jau turime konkretų veiksmų planą, kaip dar labiau stiprinsime krovinių kontrolę. Jau atliekame ypatingai detalias patikras kroviniams, atvykstantiems tiek iš Baltarusijos, tiek ir iš kitų šalių. Tam atnaujinome paraiškų teikimo taisykles ir apie tai informavome klientus.

Laikomės ir toliau laikysimės principingos pozicijos – tęsiame nuoseklų darbą su kitomis už sankcijų kontrolę atsakingomis institucijomis, kad būtų užkirstas kelias bet kokiems bandymams apeiti ribojimus“, – sako „LTG Cargo“ generalinė direktorė Eglė Šimė.

Nuo kovo 1 d. visi „LTG Cargo“ klientai, gabenantys krovinius plačiąja vėže, privalės apie juos pateikti papildomą išsamią informaciją ir dokumentus. Siekiant užtikrinti, kad visi klientai tinkamai laikytųsi atnaujintos tvarkos, jie turės iš naujo pateikti paraiškas kroviniams iš trečiųjų šalių vežti kartu su papildoma informacija.

Kilus bet kokiam įtarimui apie mėginimus apeiti sankcijas arba klientams atsisakius pateikti bet kuriuos iš prašomų papildomų dokumentų, bendrovė jau stabdo ir toliau stabdys tokių krovinių gabenimą. Ypatingai sugriežtinta dokumentų tikrinimo tvarka vasario mėnesį paraiškoms įvesta jau nuo praėjusios savaitės, pažymima pranešime.

Stiprinant sankcijų kontrolės procesus, plečiama patikrinimų, atliekamų dar iki klientams pateikiant paraiškas kroviniams vežti, apimtis. Klientai turės iš anksto pateikti papildomus dokumentus – tik bendrovės specialistams patikrinus juose pateiktą informaciją ir davus leidimą klientai galės teikti paraiškas dėl krovinių vežimo.

Iki šiol dalis informacijos buvo renkama ir tikrinama paraiškų tvirtinimo etape, o dalis – jau kroviniui pasiekus Lietuvos teritoriją. Išplėtus iš anksto klientų pateikiamos informacijos apimtį bendrovė galės iš anksto sukaupti didesnį duomenų kiekį ir juos išnagrinėti. Kintant sankcionuojamų subjektų elgesiui, tiek kiekvieno kliento pateiktos informacijos, tiek ir sisteminė krovinių judėjimo analizė yra būtini įrankiai norint identifikuoti ir užkardyti galimus pažeidimus.

Atnaujintos paraiškų teikimo taisyklės galios visiems krovinius gabenantiems klientams. Išimtis bus taikoma tik būtinųjų prekių tranzito paraiškoms – jos lieka galioti ir tranzitas vykdomas įprasta tvarka pagal nustatytus konkrečių prekių kodų vidurkius, kuriuos leidžiama įvežti iš Rusijos Federacijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį ir atvirkščiai.

Bendrovė taip pat atkreipė klientų dėmesį, kad sankcijų įstatymas numato, jog draudžiama sudaryti sandorius ir prisiimti naujas prievoles, kurių vykdymas prieštarauja Lietuvos Respublikoje įgyvendinamoms tarptautinėms sankcijoms, o anksčiau sudaryti sandoriai bei atsiradusios prievolės turi būti nedelsiant nutraukti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.