„Avia Solutions Group“ tapo Airijoje registruota bendrove

„Avia Solutions Group“, viena didžiausių aviacijos paslaugų įmonių grupių pasaulyje, tapo Airijoje registruota bendrove. Po kontroliuojančios būstinės perkėlimo į Airiją, Dubliną, įmonių grupė tapo antra didžiausia Airijoje registruota aviacijos kompanija, nusileidžiančia tik aviacijos gigantui „Ryanair“.

„Avia Solutions Group“ nuotr.
„Avia Solutions Group“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2023, 10:47 AM

„Įmonės kontroliuojančios būstinės perkėlimas į Airiją buvo strategiškai svarbus žingsnis, susijęs su mūsų tolesniais plėtros planais. Airija yra vienas iš aviacijos centrų, čia įsikūrę daugybę aviacijos bendrovių, tad būdami arčiau aviacijos bendruomenės galėsime sparčiau įgyvendinti grupės plėtros planus ir išlaikyti lyderystę rinkoje“, – teigia „Avia Solutions Group“ generalinis direktorius Jonas Janukėnas.

Pasak jo, bendrovės finansinius instrumentus Dublino biržoje yra įsigiję didžiausi pasaulyje instituciniai investuotojai iš JAV ir Europos, tad tai irgi buvo viena iš priežasčių dėl Airijos pasirinkimo.

Lietuvoje veikiantis vienas iš globalių „Avia Solutions Group“ paslaugų centrų ir toliau veiks kaip įmonių grupės paslaugų ir valdymo centras, tad Lietuvos atstovybėje dirbantys „Avia Solutions Group“ darbuotojai pokyčių nepajaus.

„Avia Solutions Group“ yra lyderiaujanti ir didžiausia ACMI (orlaivių nuoma su įgula, technine priežiūra ir draudimu) paslaugas teikianti įmonių grupė pasaulyje, turinti daugiau kaip 165 orlaivių parką. įmonės taip pat teikia įvairias aviacijos paslaugas, tokias kaip orlaivių remontas, pilotų bei įgulos mokymai, antžeminis aptarnavimas. „Avia Solutions Group“ dirba daugiau kaip 11 tūkst. darbuotojų įvairiose pasaulio šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.