Įstaigai „Paylar“ – 40 tūkst. eurų bauda: nustatyti pažeidimai, susiję su pinigų plovimu

Lietuvos bankas atliko elektroninių pinigų įstaigos „Paylar“ (buvusi „UPLATA EU“), patikrinimą ir nustatė Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo pažeidimų.

Tikrinamu laikotarpiu įstaiga nebuvo atlikusi visos savo veiklos pinigų plovimo ir teroristų finansavimo rizikos vertinimo.<br>Asociatyvi G.Bitvinsko nuotr.
Tikrinamu laikotarpiu įstaiga nebuvo atlikusi visos savo veiklos pinigų plovimo ir teroristų finansavimo rizikos vertinimo.<br>Asociatyvi G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2023, 4:23 PM

Tikrinamu laikotarpiu įstaiga nebuvo atlikusi visos savo veiklos pinigų plovimo ir teroristų finansavimo rizikos vertinimo, o įstaigos taikytos klientų rizikos vertinimo procedūros ne visais atvejais leido užtikrinti tinkamą klientų pinigų plovimo ir teroristų finansavimo rizikos nustatymą bei klientų skirstymą į rizikos grupes.

Trūkumų turėjo ir įstaigos klientų, klientų atstovų ir naudos gavėjų tapatybės nustatymas nuotoliniu būdu, „Paylar“ neužtikrino, kad būtų tinkamai nustatomas klientų dalykinių santykių tikslas, pobūdis bei klientų veiklos pobūdis.

Lietuvos bankas taip pat nustatė, kad įstaiga tikrinamu laikotarpiu neatliko pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos vidaus kontrolės sistemos elementų tinkamumo ir veiksmingumo vertinimo.

Už tai Lietuvos bankas skyrė „Paylar“, UAB, 40 tūkst. eurų baudą ir įpareigojo iki 2023 m. balandžio 30 d. pašalinti pažeidimus bei veiklos trūkumus ir pateikti Lietuvos bankui pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos sistemos vertinimo išvadas.

Be to, Lietuvos bankas įspėjo įstaigą už tai, kad ši teikė tikrovės neatitinkančią informaciją, pateikdama gerokai mažesnius klientų ir jų vykdomos apyvartos skaičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.