Nebepakeliantys kainų lietuviai ėmė vis dažniau vagiliauti: iš parduotuvių neša sviestą, kavą, sauskelnes

Šalyje infliacijai siekiant aukštumas, dėl padidėjusių kainų prekybos tinkluose daugėja vagysčių. Prekybos tinklų atstovai teigia, kad, palyginti su praėjusiais metais, jų skaičius šiemet augo kartais.

Dėl padidėjusių kainų prekybos tinkluose daugėja vagysčių.<br>Asociatyvi V.Balkūno nuotr.
Dėl padidėjusių kainų prekybos tinkluose daugėja vagysčių.<br>Asociatyvi V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda Mikučionytė

Mar 11, 2023, 3:22 PM

Vogti į parduotuves ateinama dėl skirtingų priežasčių: vieni – dėl nepritekliaus augant kainoms, kiti – planuodami vėliau prekę parduoti antrinėje rinkoje, o tretiems tai – tiesiog gyvenimo būdas.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato suvestinėse kone kasdien atsiranda informacija, kad nukentėjo parduotuvės – ten įvyko vagystės. Dažniausiai vagiami alkoholiniai gėrimai, kvepalai, elektronikos prekės, pastaruoju metu tarp vagiamų daiktų atsirado sviestas, kava, loterijos bilietai, sauskelnės.

Vaikai vagia saldumynus

Piniavoje esančios parduotuvės „Pas Katiną“ savininkė Silvija Katinaitė-Kavaliūnienė sakė, kad vagysčių pasitaiko.

„Nėra, kad tai būtų sistemingos vagystės, bet pasitaiko ilgapirščių. Dažniausiai vagia ne vietiniai, bet pravažiuojantieji arba atvykėliai iš Panevėžio miesto. Vagia įvairias prekes, pradedant dantų pasta, o baigiant alkoholiniais gėrimais.

Vagia ir konservus, vaikai šokoladukus vagia. Negalėčiau teigti, kad vagysčių padaugėjo pabrangus prekėms. Yra žmonių kategorija, kurie tiesiog negali nevogti. Jiems tai beveik kaip pramoga“, – sakė S. Katinaitė-Kavaliūnienė ir mano, kad sąžiningi žmonės vagystėmis nesigundo.

„Sąžiningi žmonės, nors ir varganai gyvena – nevagia. Parduotuvės darbuotojai, jei pastebi, vagis sulaiko. Jeigu didesni nuostoliai, vagystes išaiškina policijos pareigūnai“, – tvirtino S. Katinaitė-Kavaliūnienė.

Vagia, kas lengvai pasiekiama

UAB „Šilažolė“ kooperatyvo tinklo, kuriam Panevėžio rajone priklauso 14 parduotuvių, vadovė Vidutė Stasė Audickienė prisipažino, kad vagysčių pasitaiko.

„Parduotuvėse prie stiprių alkoholinių gėrimų ir cigarečių prieiti vagys nelabai gali, todėl vagiamas alus – vagiamos tos prekės, prie kurių galima lengviau prieiti. Vagiamos maisto prekės, kurios lengviau prieinamos – savitarnoje pateiktos.

Tačiau mūsų parduotuvėse Panevėžio rajone įrengtos vaizdo kameros. Visi tai žino, gal tai ir atbaido ilgapirščius. Be to, parduotuvės nedidelės, o jose nebūna perkančiųjų antplūdžio, todėl pardavėjos gali stebėti perkančiuosius. Tačiau tenka pripažinti, kad vagysčių yra, o kai darome inventorizaciją paaiškėja, kokius nuostolius patyrėme dėl vagysčių“, – aiškino V. S. Audickienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.