Vokietijos oro uostuose dėl streikų teko atšaukti šimtus skrydžių

Vokietijoje neslūgstant streikų bangai, penktadienį dėl naujų akcijų šalies oro uostuose teko atšaukti beveik 600 skrydžių.

Vokietijoje neslūgstant streikų bangai, penktadienį dėl streiko šalies oro uostuose teko atšaukti beveik 600 skrydžių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vokietijoje neslūgstant streikų bangai, penktadienį dėl streiko šalies oro uostuose teko atšaukti beveik 600 skrydžių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2023, 5:09 PM

Kaip pranešama, paveikti Diuseldorfo, Kelno–Bonos ir Štutgarto oro uostai. Oro uostų asociacija ADV skaičiuoja, kad streikų padarinius pajuto apie 76 tūkst. keleivių. Streikai dar turėjo paveikti Karlsrūhės/Baden–Badeno oro uostą, tačiau ten skrydžiai vyko pagal įprastą tvarkaraštį.

Pasak šių streikų organizatorės profsąjungos „Verdi“, akcijos prasidėjo vėlų ketvirtadienio vakarą ir kai kur tęsis iki ankstyvo šeštadienio ryto. „Verdi“ ragino savo narius streikuoti, dabartinėms deryboms dėl atlyginimų neištrūkstant iš aklavietės.

„Verdi“ dar nuo sausio derasi dėl didesnių algų viešojo sektoriaus darbuotojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.