„Avia Solutions Group“ finansiniai rezultatai: augo dvigubai

„Avia Solutions Group“, didžiausios pasaulyje ACMI (orlaivių nuoma su įgula, technine priežiūra ir draudimu) paslaugas teikiančios įmonių grupės, 2022 metų finansiniai rezultatai augo dvigubai: grupės pajamos – iki 1,9 mlrd. Eur., EBITDA – 288 mln. Eur., koreguotas grupės pelnas – iki 85 mln. Eur.

 „Avia Solutions Group“ generalinis direktorius Jonas Janukėnas.
 „Avia Solutions Group“ generalinis direktorius Jonas Janukėnas.
Pagrindinė įmonės verslo kryptis išlieka ACMI (orlaivių nuoma su įgula, technine priežiūra ir draudimu) paslaugos, kurios grupei atneša daugiausia pajamų.<br>„Avia Solutions Group“ nuotr.
Pagrindinė įmonės verslo kryptis išlieka ACMI (orlaivių nuoma su įgula, technine priežiūra ir draudimu) paslaugos, kurios grupei atneša daugiausia pajamų.<br>„Avia Solutions Group“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 3, 2023, 5:38 PM, atnaujinta Apr 3, 2023, 6:14 PM

„Pernai metų grupės finansinius rezultatus lėmė tai, kad buvome vieni pirmųjų rinkoje priėmę sprendimą aktyviai plėsti keleivinių orlaivių parką ir matome, kad ši strategija pasiteisino bei leido įtvirtinti lyderio pozicijas rinkoje. Per metus grupės orlaivių parką papildėme 78 lėktuvais“, – teigia „Avia Solutions Group“ generalinis direktorius Jonas Janukėnas.

2022 metų pabaigoje grupės orlaivių parke buvo 173 lėktuvai, iš jų – 136 keleiviniai bei 37 krovininiai orlaiviai. Palyginimui, tai daugiau nei savo orlaivių parkuose turi regiono lyderiaujančios aviacijos bendrovės.

Pasak J. Janukėno, pagrindinė įmonės verslo kryptis išlieka ACMI (orlaivių nuoma su įgula, technine priežiūra ir draudimu) paslaugos, kurios grupei atneša daugiausia pajamų.

2022 m. 96 proc. „Avia Solutions Group“ grupės pajamų generavo veikla Vakarų Europoje (81 %), Azijos regione (10 %) bei Šiaurės Amerikoje (5 %). Anot J. Janukėno, JAV – ypač svarbus regionas, kuriame įmonė yra atidariusi 4 biurus, o pajamos čia pernai viršijo 60 mln. Eur. Taip pat didelį veiklos potencialą bendrovė mato Šiaurės ir Pietų Amerikoje – tai leidžia įmonei valdyti žiemą Europoje dėl sezoniškumo sumažėjusią paklausą perkeliant lėktuvus į šiuos regionus.

Svarbus sprendimas, turėjęs įtakos 2022 m. grupės finansiniams rezultatams, buvo antrą karo Ukrainoje dieną priimtas sprendimas trauktis iš Rusijos rinkos.

„Pasitraukimas iš Rusijos rinkos mums kainavo 14 mln. Eur tiesioginių nuostolių, dar 55 mln. Eur nuostolių susidarė nusprendus pilnai trauktis iš Kinijos. Nors šie sprendimai kainavo labai brangiai finansiškai, tai buvo ir yra mūsų įmonės stipri moralinė pozicija“, – teigia J. Janukėnas. Po šių vienkartinių atidėjimų 2022 metų grupės pelnas sudarė 12 mln. Eur.

„Dar iki karo pradžios tiek Rusijos, tiek Kinijos rinkos veiklos prasme nebuvo reikšmingos: pajamos Rusijoje sudarė iki 3 proc., Kinijoje – 0,5 proc., todėl neturėjome jokių planų dėl tolimesnės veiklos. Mūsų fokusas jau keletą metų išlieka Vakarų Europos, JAV bei Šiaurės ir Pietų Amerikos rinkos, kur matome didžiausią perspektyvą grupės plėtrai“, – teigia J. Janukėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.