Sankcijų prispaustas Rusijos bankas VTB pernai fiksavo didžiulius nuostolius

Vakarų sankcijų veikiamas antras pagal dydį Rusijos bankas VTB pranešė, kad 2022 m. patyrė 612,6 mlrd. rublių (7,05 mlrd. eurų) nuostolių.

Rubliai.<br>Pixabay.com nuotr.
Rubliai.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2023, 1:03 PM

Prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, VTB tapo vienu pirmųjų bankų, netekusių prieigos prie tarptautinės tarpbankinių mokėjimų sistemos SWIFT. VTB vadovas Andrejus Kostinas atskirai pateko į Jungtinės Karalystės (JK) ir JAV sankcijų sąrašus.

„2022 m. VTB grupė susidūrė su beprecedenčiais sunkumais ir iššūkiais, – tvirtinama banko vyriausiojo finansų pareigūno Dmitrijaus Pianovo pranešime. – Tapome pirmuoju maksimalių įmanomų sankcijų taikiniu, o tai lėmė reikšmingus nuostolius.“

Kaip teigiama, VTB pernai fiksavo „precedento neturintį (užsienio) valiutų nutekėjimą“, taip pat nuostolius, susijusius su prarasta padalinių, įskaitant „VTB Bank Europe“, kontrole. Negana to, banką esą paveikė ir Rusijos centrinio banko sprendimai didinti palūkanų normas.

Skaičiuojama, kad VTB 2021-aisiais gavo 327 mlrd. rublių grynojo pelno. 2020 m. bankas Rusijoje turėjo 15 mln. klientų ir apie 80 tūkst. darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.