Degtinės „Absolut“ gamintojas persigalvojo – stabdo eksportą į Rusiją

Švedijos įmonė „The Absolut Company“ antradienį pranešė stabdanti visą eksportą į Rusiją, Švedijoje prieš tai pasigirdus raginimų boikotuoti šio alkoholinių gėrimų, įskaitant degtinę „Absolut“, gamintojo produkciją.

Švedijos įmonė „The Absolut Company“ antradienį pranešė stabdanti visą eksportą į Rusiją.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Švedijos įmonė „The Absolut Company“ antradienį pranešė stabdanti visą eksportą į Rusiją.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

Apr 18, 2023, 4:54 PM, atnaujinta Apr 18, 2023, 4:55 PM

„The Absolut Company“ generalinė direktorė Stephanie Duroux pranešime tvirtino, kad žengdama tokį žingsnį kompanija vykdo savo „rūpestingumo pareigą“.

„The Absolut Company“ 2022 m. kovą sustabdė eksportą į Rusiją, kai šios šalies kariuomenė pradėjo invaziją į Ukrainą. Tačiau „The Absolut Company“ patronuojančioji įmonė „Pernod Ricard“ anksčiau balandį patvirtino naujienų agentūrai AFP, kad kai kurių prekių eksportas buvo atnaujintas.

„Pernod Ricard“ nurodė, kad nuo pernai lapkričio Rusija pakeitė savo importo taisykles, sudarydama sąlygas paraleliniam alkoholio importui neturint autorizuotų importuotojų leidimo. Taip apeinamos Europos Sąjungos (ES) sankcijos.

„Pernod Ricard“ tvirtino, kad sprendimas atnaujinti eksportą buvo priimtas siekiant apsaugoti bendrovės darbuotojus Rusijoje nuo „baudžiamosios atsakomybės“ ir kaltinimų „tyčiniu bankrotu“.

Tai Švedijoje sukėlė didžiulę kritikos bangą, prie kurios, be kita ko, prisijungė aukšto rango šalies politikai. Premjeras Ulfas Kristerssonas teigė buvęs „labai nustebintas“ šio „The Absolut Company“ sprendimo. Kiti ragino pradėti kompanijos gaminių boikotą ir kalbėjo apie „moralinių principų žlugimą“ ir „dovaną Putinui“. Keletas gerai žinomų Stokholmo barų ir restoranų nutraukė prekybą „Pernod Ricard“ produkcija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.